Silvian Ciupercă – în așteptare

2

_DSC6512

Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa aşteaptă ca instanţa să răspundă contestaţiei pe care a depus-o la arestul său preventiv.
Vineri, Silvian Ciupercă a înregistrat o contestaţie la decizia Tribunalului Bucureşti privind reţinerea pentru 30 de zile în arest, iar termenul pentru judecarea acesteia este de 5 zile. Până acum, instanţa nu a comunicat nici măcar motivarea hotărârii arestului preventiv, ceea ce prelungeşte stabilirea termenului de judecare a contestaţiei. 
Datele din dosarul său nu se regăsesc pe site-ul Tribunalului Bucureşti, cum se întâmplă în toate celelalte cauze şi, deocamdată, Preşedintele Ciupercă nu a fost trimis în judecată de DNA. Întârzierea comunicării răspunsului la contestaţia prin care se cere transformarea arestului preventiv în control judiciar ar putea avea legătură cu cercetările procurorilor anticorupţie.
În cazul în care instanţa va judeca favorabil pentru preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, acesta se va putea întoarce la serviciu, dar dacă va respinge contestaţia va fi suspendat din funcţie. În 48 de ore de la primirea deciziei definitive a instanţei, prefectul judeţului are termen pentru emiterea unui ordin de suspendare din funcţie şi comunicarea acestei măsuri direct persoanei vizate, iar apoi secretarului consiliului judeţean, care va convoca o şedinţă extraordinară în care atribuţiile de conducere vor fi delegate unuia dintre cei doi vicepreşedinţi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Desigur ca domnul Silvian Ciuperca va reveni in functie! Dealtfel, noi, un grup de ialomiteni onesti si cinstiti, am planuit si o varianta de rezerva in caz ca, prin absurd, lucrurile nu ar fi asa cum speram cu totii. Sa ne desprindem de judet si sa formam propriul nostru judet ialomitean cu domnul Ciuperca in frunte!  Am avea nevoie si de massmedia: initial ne gandeam sa scriem o scrisoare catre Radio Erevan, dar intrucat dumneavoastra deja trimiteti semnale publice v-am numi radioul nostru! Ce parere aveti?
     

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.