Sindicaliştii din învăţământ continuă manifestările din faţa Guvernului

5
La Caracal, învăţătoarea Cristina Anghel continuă greva foamei de mai bine de o lună, deşi a fost vizitată de către ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.
În aceeaşi situaţie s-a aflat în 2005 şi profesorul ialomiţean, Oliviu  Vlădulescu. Atunci, 12 zile de greva foamei au avut răsunet pănă la preşedinţie. Traian Băsescu a venit atunci la Slobozia, după care a aprobat 6% din Produsul Intern Brut pentru investiţii în educaţie.
Profesorul Oliviu Vlădulescu spune că gestul extrem de grevă a foamei vine după un lung şir de nemulţumiri, însă nu le recomandă colegilor să-şi câştige drepturile prin forme severe de protest:
Astăzi, pentru a treia zi, cadrele didactice şi studenţii protestează în faţa Ministerului Educaţiei.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Matei Basarab, plătit de Securitate

    Utilitatea informaţiilor furnizate Securităţii de Vlădulescu este dovedită, în accepţiunea CNSAS, şi de faptul că, la data de 30.05.1974, turnătorul a fost recompensat în bani, fapt consemnat în Raportul din 28.05.1974, întocmit de către ofiţer şi în Chitanţa din 30.05.1974, semnată olograf cu numele conspirativ „MATEI BASARAB”.
    De asemenea, CNSAS apreciază că urmărirea lui Vlădulescu de către organele de Securitate, desfăşurată ulterior colaborării cu aceasta, ca de altfel şi condamnarea sa, nu pot fi considerate circumstanţe atenuante în atribuirea calităţii pentru care a fost formulată acţiunea de faţă.
    CNSAS a apreciat că sunt asigurate condiţiile impuse de legiuitor prin art.2 lit. b din OUG 24/2008 pentru a se putea constata calitatea lui Vlădulescu de colaborator al Securităţii întrucât informaţiile pe care le-a furnizat se referă la activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist şi vizează îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului cum ar fi dreptul la libertatea de exprimare şi libertatea opiniilor, dreptul la libera circulaţie şi dreptul la viaţă privată.

  2. mai bubu, inainte sa citezi niste ,,documente“ sau mai rau, niste ziare, fiecare la alta vreme contrafacute, in sensul mistificarii unor adevaruri, ar fi mai util pt noi toti, sa ascultam ambele variante. eu i/am ascultat pe multi din jurul lui O Vladulescu, care, direct sau indirect au infirmat asa zisele turnatorii la securitate. Cel mai greu cuvant in acest sens a fost al lui Valere Burlacu, un nume care prezinta garantie pt multi.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.