Sindicaliştii din învăţământ solicită demisia inspectorului general şcolar

3
Liderul Uniunii sindicatelor libere din învăţământul ialomiţean a cerut în mod public ca inspectorul general, Stavăr Ilie şi ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, să îşi prezinte demisia.
Traian Mitrea spune că aceasta este una dintre revendicările sindicaliştilor ialomiţeni, în încercarea de a reanima sistemul de învăţământ.
Alte soluţii pentru sistemul de educaţie ar fi, în opinia sindicaliştilor din învăţământ, revenirea la organigrama anilor 2000 şi angajările de personal doar pe bază de profesionalism.
În ceea ce priveşte susţinerea economiei româneşti, cadrele didactice propun guvernanţilor crearea unui fond de solidaritate de 10 euro per locuitor, astfel încât să se evite diminuarea veniturilor, pentru bugetari şi pensionari.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Sa rectificam: nu cadrele didactice propun guvernanţilor crearea unui fond de solidaritate de 10 euro per locuitor, ci domnul Mitrea in persoana….care oricum e un personaj mai controversat decat domnul Stavar. Nu-mi place de nici unul, dar nu mi se pare corect ca unul sa fie ciuma si unul muma. Au mai fost niste articole prin presa ialomiteana referitoare la domnul Mitrea, dar nimeni nu s-a sesizat…Oare de ce? Si, cred ca s-a uitat ca a fost mana dreapta a lui Gogu Petre, fostul general…Off, cand vom scapa de oamenii astia si vor veni niste oameni corecti, care sa aprecieze omul care munceste?????

  2. Nu sunt de acord cu propunerea omului lu’ gogu, cu asa-zis-ul fond de solidaritate; exista fundatii, tot felul de ong-uri ce se ocupa de cazurile sociale grave, tot asa cum exista posibilitatea legala de a dona 2% din impozitul pe venit catre aceste organizatii non-profit. Sunt curios in Spania cum o fi, ca acolo guvernul socialist a luat masurile dure, de austeritate; da’ in tara stramosului Traian, sindicatele din invatamant nu cred ca sunt aservite unui partid ce a vandut Arlo Slatina rusilor, Petrom austriecilor, BRD-ul francezilor si tot asa. Sa faca mitrea fond de solidaritate cu cine-o vrea, nu cu asupritii din domeniul privat!

  3. propuneri inepte, intr-adevar,

    dar ce este rau ca s-a privatizat BRD si PETROM ? Care e, dorele, problema, ca s-a consolidat sectorul privat ?

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.