Sindicalistii ialomiteni la Bucuresti

5

Circa 150 de sindicalişti din Ialomiţa au protestat astăzi, în Piaţa Victoriei din capitală, alături de circa 10 mii sindicalişti din toată ţara. Toate mijloacele de transport care i-au transportat pe manifestanţi în Bucureşti au fost direcţionate în zona Kiseleff, de unde grupurile de protestatari au fost escortate circa un kilometru spre locaţia autorizată pentru miting. Liderul Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul ialomiţean, Traian Mitrea, a declarat că mitingul a decurs fără incidente între participanţi şi forţele de ordine.

Sindicaliştii din învăţământ intenţionează un referendum pentru greva generală şi poartă discuţii cu celelalte federaţii sindicale pentru un alt miting în capitală.

Clementina Tudor

5 comentarii

 1. ma uitam ieri la stiri pe antena3 iar o profesoara se plangea ca lucreaza in invatamant de 30 de ani si are un salariu de 2000 ron si spunea ca nu se descurca cu el si ca vrea 2500 ron, tatal meu lucreaza la jandarmi de 16 ani si tot acelasi salariu il ia si e stresat mai mult decat un profesor de n ori si abia daca mai ramane cu 200 ron dupa ce plateste toate datoriile (banci, flanco, intratinere etc)

 2. Ex;
  eu dupa 26 de ani de munca am 800 ron, am trei calificari si 5 specializari;
  si dupa o perioada extrem de grea de somaj, cand am abtinut un loc de munca l-am acceptat fara sa mai sper la sporuri sau bonuri si lucrez cu personal in subordine si raspunderi destul de mari.
  Cine din mediu privat nu ar dori salarii si drepturi mai mari?
  Dar daca nu ai alternativa, te multumesti cu ce ti se ofera.

 3. poate ca statul ar trebui sa se ingrijeasca si de drepturile salariatilor din mediul privat. elementar, dar ignorat, este sporul de vechime. inca nu inteleg de ce nu este obligatoriu… dar, cred ca intrebarea e: care stat, sa intervina?!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.