Slobozenii au posibilitatea să îşi concesioneze locul de parcare de la bloc

7

Toţi cei care depun o cerere de concesionare la primărie, pentru un loc de parcare de lângă blocul lor de locuinţe, au posibilitatea să îşi asigure acest spaţiu pentru un an de zile, contra sumei de 100 de lei.
Viceprimarul Alexandru Stoica spune că în perioada următoare vor demara lucrările de delimitare şi însemnare a parcărilor, cu numerele de înmatriculare ale concesionarilor.
În cazul în care, după ora 17, locul de parcare concesionat este ocupat de un alt autoturism, şoferul care a ocupat parcarea abuziv riscă să nu îşi mai găsească autoturismul. Potrivit declaraţiilor viceprimarului Alexandru Stoica, primăria va avea un serviciu care va ridica autoturismele parcate ilegal.
Dacă la un bloc numărul parcărilor este mai mic decât cel al autoturismelor, parcarea va fi licitată de doritori.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

7 comentarii

 1. Am mai spus, asta e cea mai mare prostie. De fapt, este o taxa mascata in plus pentru cetateni. Inmultiti cele vreo 5.000 de masini din oras (nu stiu numarul lor, poate fi mai mare presupun, poate chiar 10.000) cu un milion si o sa aveti intre 5 si 10 miliarde lei vechi la bugetul orasului, o suma deloc mica!
  De ce spun ca e o prostie? Fiindca aceasta concesionare este inutila, in acest oras nu exista o problema a parcarilor, dar prin aceasta masura se va crea imediat. Da, este o problema dar doar in centru si doar in vecinatatile institutiilor vizitate zilnic de cetateni, si asta doar cam intre orele 9 si 15. In rest, ati vazut cetateni care sa nu-si gaseasca loc de parcare pe timpuil noptii? Nu, nu ati vazut, deci nu exista o asemenea problema. Si tocmai ca aceasta masura stupida, prevede ca are efect doar de la ora 17 pana dimineata, adica in perioada cand oricum, fiecare locuitor al Sloboziei, isi parcheaza de ani de zile masina langa domiciliu, fara sa fie nevoie de vreo masura “ajutatoare” a Primariei.
  Ce se va intampla in viitorul imediat? O sa vedeti certuri intre vecini, poate chiar cu vizite pe la instantele de judecata. Telefoane la firma de ridicare a masinilor (am inteles ca va exista si un astfel de serviciu), care va da nastere la alte complicatii (cei cu pile vor fi, bineinteles, iertati, cei mai… prosti, vor cotiza la casieria acestei firme. Apoi, ce se va intampla cu noii posesori de autoturisme, daca locurile de parcare au fost concesionate deja? Va inflori si o piata a acestor locuri.
  Repet, problema parcarilor nu exista pentru trei sferturi din suprafata orasului, poate chiar mai mult de atat, asa ca aceasta masura este doar pentru a se mai baga mana in buzunarul cetateanului…

 2. Nu era normal ca fiecare proprietar de apartament sa detina un loc de parcare pt. masina, gratuit?
  Plata sa fie pentru al doilea si urmatoarele autoturisme ?
  100 lei este mult, pentru ca in unele cazuri este cat impozitul anual al unui apartament.

 3. Si pt cei care venim la parinti la o data pe luna sau daca venim din vacanta ,sunt parinti obligati sa concesionese un loc de parcare ? pt ca vecinii sa nu ne reclame la firmele care se ocupa de ridicarea masinilor.

 4. N-am inteles de ce se concesioneaza cu interval orar .Daca vin la ora 13 acasa si gasesc locul ocupat unde parchez ?Imi restituie primaria banii pentru 4 ore?O mare prostie gandita de si mai mari … .

 5. Daca nu plecam la munca cu masina in fiecare zi, automat parcarea va fi ocupata de noi, si cei care au treaba prin zona tot nu vor avea cum sa parcheze in zona. Atunci cine va anunta militia comunitara??? De ce platim taxe la primarie pentru masina si apartament. Ca la blocuri nu face nimic primaria, si soesele E PLINE de gropi nene SOLDAT universal STOICA. Sa inteleg ca nu mai are loc SOLDATUL STOICA loc de parcare la bloc. Eu zic ca ar trebuii obligati cei de la VLASE, TRANSMIM si altii sa isi tina masinile in curte. Dar nu se poate. Si stiti de ce? CIUCIU dupa aia sponzorizari. Nu mai poata sa ii pupe pe alde Vlase, Ionita etc sa le dea si pentru gura lor ceva. Daca toti cei enumerati mai sus si-ar tine in curte masinile si ar cara personalul cu un microbuz, ar iesi o gramada de locuri de parcare. Dar cei cu 2 masini ce se va face. Cei cu garaj am inteles ca vor da o declaratie ca nu detin garaje, dar oare cine va verifica corectidunea declaratiilor. Au furat ideea lu nenea ELSA. RUSINE, RUSINE. Dar chiar au mare curaj. Se vor pierde multe voturi.
  Zic io ….

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.