Slobozia a sărbătorit astăzi Ziua naţională a României

0

Cu mic, cu mare, slobozenii au ieşit pe stradă pentru a urmări parada militară organizată pentru prima dată cu toate structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din Ialomiţa.

La ora 11, Bulevardul Unirii din Slobozia era plin de militari îmbrăcaţi în uniformă de paradă şi slobozeni dornici să vadă defilarea cadrelor, dar mai ales tehnica din dotare. Oficialităţile judeţene şi locale, precum şi liderii politici ialomiţeni au depus coroane de flori la monumentul lui Mihai Viteazul din faţa Colegiului Naţional, iar episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Preasfinţitul Vincenţiu Ploieşteanu a rostit o rugăciune.

Nici momentele artistice nu au lipsit de la evenimentul istoric. Elevii unităţilor şcolare din municipiul reşedinţă de judeţ au recitat poezii, în faţa privitorilor.

De asemenea, nu au lipsit festivitatea de înmânare a diplomelor de onoare şi nici înaintările în grad ale unor cadre militare, pentru rezultate deosebite. Şi …a început parada, iar cele mai multe aplauze le-au obţinut maşinile din dotarea MAI-ului.

Parada a continuat pe bulevardul Matei Basarab, iar manifestarea s-a încheiat în mod tradiţional cu o porţie de fasole cu ciolan afumat şi un paharuţ de ţuică fiartă.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.