Slobozia: angajaţii de la combinat sunt nemulţumiţi de întârzierea salariilor

4

chemgaz holding

De aproape o jumătate de an, cel mai mare angajator din Ialomiţa este în imposibilitatea de a-şi achita la zi datoriile la bugetul de stat.
De la lună la lună, salariile angajaţilor de la combinat se plătesc cu întârziere, motiv pentru care astăzi câţiva salariaţi au încercat un protest spontan la unitate. Nemulţumirile au fost înăbuşite în faşă tocmai de noul reprezentant al sindicatului care neagă orice temei de revendicare a drepturilor salariale: “nu e nicio problema, dar de ce ati venit? cine v-a anuntat? v-am anuntat noi, sindicatul? a intarziat vreo doua zile, dar avem promisiuni ca se rezolva”.
Dar care este datoria combinatului chimic din Slobozia la bugetul de sta şi câte zile au întârziat salariile angajaţilor?
La 31 decembrie 2012, Chem Gaz Holding Slobozia, înregistra datorii de 8,5 milioane de lei, pentru TVA şi CAS angajator, la sănătate şi şomaj, sume acumulate la plată de la sfârşitul trimestrului III al anului trecut.
Directorul adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice Ialomiţa, Gheorghe Dorobăţ, precizează că firma virează lunar bani la bugetul de stat, dar sumele plătite sunt mai mici decât cele datorate, motiv pentru care au fost luate măsuri asiguratorii: “DGFP a inceput executarea silita, are sechestre puse pe bunuri de circa 5 milioane lei si li s-au blocat conturile; cu mentiunea ca societatea a obtinut o incetare a executarii pe o perioada de 6 luni, pentru a-si putea desfasura in continuare activitatea”.
Luna aceasta, salariile angajaţilor de la combinat au întârziat 10 zile şi încă nu s-au acordat. Muncitorii sunt nedumeriţi şi spun că ei au muncit la foc continuu, însă reprezentanţii combinatului chimic justifică la FISC că s-a lucrat pe stoc şi speră ca fluxul de încasări să se redreseze odată cu începerea campaniei agricole de primăvară.
Combinatul chimic din Slobozia are circa 800 de angajaţi, iar în urmă cu 2 ani, când societatea a fost preluată de omul de afaceri Ioan Niculae, salariile acestora au fost majorate. Acum, dintre agenţii economici cu activitate în Ialomiţa, Chem Gaz Holding Slobozia este cel mai mare datornic al judeţului la bugetul de stat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. Alladine, ia mai bine freaca tu lampa si da tu locuri de munca pentru 800 de oameni si apoi poti sa te vaiti ca acel combinat te intoxica… Apropo, ai idee cate modificari s-au facut in ultimii pentru ca acel combinat sa nu mai polueze ca in anii comunismului? Si eu unul sunt de parere ca un colos industrial de talia combinatului chimic pe care il avem la Slobozia este normal sa si polueze. Arata tu in lumea asta orice fabrica care asigura atatea locuri de munca ce nu produce si poluare. Esti exagerat si ipocrit. Calitatea aerului din Slobozia o poti afla foarte usor din centrul orasului daca mergi pe jos, si nu cu masina, ca sa ne intoxici, de la acel punct de informare montat vizavi de BRD.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.