Slobozia: buget gras, investiţii subţiri

9

_DSC9385

Bugetul municipiului Slobozia se ridică anul acesta la 169 de milioane de lei, din care veniturile proprii reprezintă o treime.
Grosul din visteria publică a municipiului reşedinţă îl reprezintă fondurile nerambursabile, europene şi naţionale, obţinute pentru proiectele de modernizare a centrului civic şi construcţia a două campusuri şcolare.
Din sursele proprii, 18 milioane de lei sunt rezervaţi pentru investiţii curente, a precizat primarul Alexandru Stoica, prezent în cadrul emisiunii Agenda Publică, printre care lucrări în continuare la utilităţi cartierul de tineri Gării Noi:
audio Alexandru STOICA
Tot din fonduri proprii se vor finanţa şi lucrările la sistemul de canalizare din cartierul Slobozia Nouă, dar şi modernizarea sediului Poliţiei Locale. O altă investiţie cuprinsă anul acesta de municipalitate în buget este un centru de informare turistică la Slobozia, cu finanţare europeană. Proiectul de buget pentru 2015 va fi supus aprobării Consiliului Local Slobozia, astăzi, începând cu orele 16.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

9 comentarii

 1. ca si in anii anteriori (din 2009, mai precis), primarul "ameninta" cartierul pentru tineri cu realizari cincinale marete. dna/dra tudor, va invit sa vizitati zona in discutie si sa va documentati (in cazul in care va respectati ca si jurnalist) cu privire la acest subiect. m-as fi bucurat daca sti fi facut acest lucru, inainte de a il intreba intr-o emisiune anterioara pe invitatul dvs daca s-au construit macar 80% din case in zona respectiva. dar….de…de la nivelul unui microfon, nu va puteti apleca cu dedicatie unei investigatii….caci nu sunteti reporte de investigatii si e greu sa mergi cu cizme de cauciuc prin noroiul din Slobozia. de altfel, nici nu este prea elegant.

 2. Bună ziua, doamnă!

  Cu siguranţă dvs. ştiţi că am vorbit despre problemele din cartierul de tineri de mulţi ani încoace şi chiar am mers în teren unde m-am întâlnit, în general, cu părinţii celor care au primit gratuit locuri de casă. Eu vă înţeleg supărarea şi mereu am fost de partea dvs. chiar dacă poate acest aspect s-a înţeles mai puţin, iar acum sunteţi la o limită a răbdării. Dar să ştiţi că presa consemnează, nu dă verdicte, şi nici nu face alocări bugetare.

   

 3. În cartierul pentru tineri erau necesare investiții astfel (a se vedea studiile de fezabilitate):

  – alimentare cu energie electrică si iluminat public cca 27milioane lei,

  – rețele de apă și canalizare cca 8milioane lei,

  – sistem rutier cca 12milioane lei,

  In buget sun prinse urmatoarele sume:

  – utilitati Cartier Nord 5miloane lei,

  – reabilitare si extindere strazi in Municipiul Slobozia 0,265milioane lei, 

  La care se mai aduga:

  – reabilitarea functionala Piata Revolutiei 40,276milioane lei,

  – centru de informare si promocare turistica 0,630milioane lei, etc.

  Acestea sunt prioritatile(!) si câte „cincinale” vor trebui?!

  „Minciuna are valoare de adevăr”!

  Cu respect!

  • Bre ai bunul simt macar si nu mai scoate capul din pamant dupa ce ai umilit slobozenii si i-ai condamnat la carat apa potabila . Primarul-bidon o sa-ti ramana numele, sper ca institutiile statului sa ajunga si la mata finalmente sa vedem de ce si pentru cat  ti-ai batut joc de concetateni

 4. :)) cine vorbește de minciună:)) Păi când le-ați dat teren la tineri nu știați ce cheltuieli implică dezvoltarea infrastructurii? La ce naiba le-ați pus clauză să ridice construcțiile în doi ani dacă voi n-aveați un plan de implementare a tuturor utilităților?? Ce ipocrit și Ionașcu…..necesarul de lovele îl știm, bre…spune-ne sursa de finanțare…care din păcate nu există, că din buget văd că nu se poate iar din credite tot la fel, că doar ai ridicat dumneata gradul de îndatorare, că nu fuși în stare să accesezi fonduri europene pt sursa de apă și reabilitarea rețelei de distribuție…și ați luat credite, că na…erau mai ușor de ciordit:))

 5. Danut, tu esti cu PSD sau esti Danut Bala de care stim ca nu bea apa? Ai loc de casa in vreun cartier pentru tineri ca eu stiu ca stai pe Ana Ipatescu!

  Ma mir ca numai atat stii sa injuri, parca alta data erai mai prolific!

   

  • Nu contează cine sunt și ce beau, contează ce-ți spun, ipocritule!! Dar dumneata ești nesimțit rău dacă îndrăznești să faci constatări pe problema asta a dezvoltării cartierului de tineri, fără să vii c-o soluție, mai ales că ești și dumneata vinovat de drama trăită de acești oameni, că doar fuși primar și șef la psd. Înțeleg că din surse proprii nu poate municipalitatea, din credite la fel, că suntem destul de îndatorați…poate pe vreun program european de dezvoltare. Dacă tot ești așa de deștept și atent la problemele urbei, vin-o cu soluții…nu cu critici și constatări. Și să știi că n-am vreun interes în acest cartier….că de aveam…vă jumuleam mustățile cu patentul…și ție și lui Stoica:)) Măcar fii sincer și spune-le oamenilor că în momentul demarării acestui proiect nu avea primăria niciun plan de dezvoltare cu studii de fezabilitate și surse de finanțare…și tot programul a început pe un interes electoral al psd.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.