Slobozia: presiune scăzută la apă

22

foto: Florin Floreanu

Din cauza presiunii mai scăzute la furnizare, locuitorii din Slobozia care stau la etajele superioare au rămas fără apă.
În mai multe zone ale oraşului, la Piaţă, pe Strada Ardealului, Central şi Liceul de Artă, locatarii s-au trezit fără apă la robinete. În scurt timp, redacţia Radio Campus s-a transformat într-un dispecerat de informaţii pentru ascultătorii nedumeriţi de ceea ce se întâmplă cu apa.
Panicaţi de zvonul că se va opri apa la Slobozia, mulţi dintre angajaţii instituţiilor publice au dat fuga acasă să oprească apă în cadă.
Primarul Gabi Ionaşcu face apel la populaţie să nu intre în panică şi să înţeleagă că orice sincopă apărută din cauza avariilor la reţeau de energie electrică va fi remediată fără a se pune în pericol furnizarea apei la nivelul oraşului: “Lucrurile acestea sunt de natura sa creeze psihoza in randul populatiei, si evident sa apara un consum exagerat de apa si sa punem sub risc alimentarea cu apa. Nu se intrerupe apa in municipiul Slobozia, se repune in functiune sursa de apa cu unul din generatoare, care va alimenta cu energie electrica 6 din cele 20 de puturi,  plus cele 2 care sunt in functiune la ora actuala. Stocurile sunt de 13.000 metri cubi, presiunea de la 1,7 pana la 2 bari. Intr-adevar, este o reducere, dar asta nu afecteaza cu nimic functionarea.
Există însă şi blocuri unde alimentarea cu apă s-a întrerupt din cauza unor spărturi la conductele de transport, cum este cazul la bloc 5 de pe Strada Ardealului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

later edit: Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA:  “Intr-o jumatate de ora se va reveni la normal”

audio Valentin Cilibeanu

22 comentarii

 1. Oare daca nu este curent la puturi credeti ca pana nu se opreste viscolul o sa repare cineva linia de tensiune.
  Iar cu generatoarele, mai intai trebuiesc duse acolo si dupa aceea mai trebuie sa stea si cineva cu ele acolo sa se asigure ca merg. Iar alte persoane sa care motorina la ele.

 2. Acu intreb si eu…
  Cine a imprasitat zvonuri?
  Decat vrunu din Urban fara prea multa carte….
  Ala a spus la familie, familia a spus la prieteni si tot asa…
  Cata vreme bugetarii au fugit acasa sa opreasca apa inseamna ca au stiut dinainte.

 3. Am apa,dar cu o presiune f.mica. Abia am reusit sa opresc 1/2cada intr-o jumatate de ora. Dar ,iata ca datorita contului pe facebook ,am gasit aici niste informatii utile si m-am linistit. Astept remedierea. Multumesc.

 4. Si apropo de bugetarii care au plecat acasa sa opreasca apa in cazi, sunt de la PDL sau USL?
  Daca sunt de la USL sper ca vor fi sanctionati ca au plecat in timpul programului de la locul de munca.
  Daca sunt de la PDL cu siguranta a fost ordin de serviciu :-))

 5. Pe Ardealului nu avem apa, la etajele superioare nici urma de apa, doamna de la asociația de locatari a spus ca nu are idee de ce nu curge apa însa cei de la centrala din spatele blocului au spus ca a explodat o țeavă . Cine o sa vina sa facă reparații pe vremea asta?

 6. Deci, nea Cilibene, parerea mea! La ce presiune exista acum in retea apa abia urca la et 1. Deci la un bloc de 4 etaje doar 1 etaj are apa in timp ce restul de 3 canci! Deci, intrebarea mea, este sau nu este o problema? Adicatelea, 75% e mai mare ca 25%?

 7. aveti dreptate cei care stau mai sus la etajele superioare nu au presiune ,deci care este situatia d-le primar dupa ce cumparamsa gatim acum nu mai avem nici cu ce ne spala Poate ca la vila la mata este dar la noi care platim toate impozitele si toate datoriile,si va tinem la birouri nu este presiune asa ca fa mata bine si rezolva nu mai vorbi din birou.D.-le Cilibeanu verifica inainte de a vorbi nu este presiune domnilor intelegeti ????????????

 8. Oameni buni. E ceva normal pe timpul asta. De ce atata vaicareala. Toata lumea face mancare cu apa plata (deci se gaseste la magazin-nimic nou pina acum), pentru toaleta nu ne trebuie apa (se ia galeata goala se umple cu zapada, se umple cada cu zapada si se foloseste after la toilete), iar de facut dus vreau sa stiu si eu cine transpira pe caldura asta.
  De la atata frig, la magazine se vindea acum mai mult alcool, deci a scazut vanzarea de apa plata. Sa vezi cand nu s-or mai gasi lamai :-))),
  Zi io …..

 9. am auzit o stire la radio ca la dridu si fierbinti e apa oprita total din cauza avariilor de la electrica. de ce nu o publicati, ca sa vada si, poate, sa inteleaga anumite persoane sclifosite de pe aici ca situatia e groasa peste tot, si apoi sa-si dea unii ochii peste cap. mor oameni ca nu ajunge salvarea la ei, iar pe unii ii doare de campania electorala. exclud din aprecierile mele persoanele care au scris punctual despre o situatie concreta. nu talentosii care se cred smecheri. ca de smechgeri m-am saturat.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.