Slobozia: s-a redeschis biblioteca de la MB 20

0

njyju

Filiala ,,MB 20’’ a Bibliotecii Judeţene ,,Ştefan Bănulescu’’ s-a redeschis după un an şi jumătate, interval de timp în care s-au efectuat lucrări de reamenajare. Momentul festiv a fost marcat printr-o acţiune de promovare la care au fost invitaţi elevii Liceului de Artă ,,Ionel Perlea’’.
Un loc primitor, respirând cultură prin toţi porii, un spaţiu în care iubitorii de lectură din zona MB-uri pot alege din aproape 28.000 de titluri. Directorul bibliotecii, Mihaela Racoviţeanu, şi-a reafirmat cu această ocazie dorinţa ca instituţia pe care o conduce să devină un veritabil pol cultural al Sloboziei şi judeţului.
Redeschiderea filialei s-a constituit şi într-un bun prilej de comemorare a dispariţiei marelui compozitor român George Enescu, de la a cărui trecere în eternitate s-au împlinit pe 4 mai şaizeci de ani. Iar prilejul a fost valorificat prin proiecţia filmului documentar ,,Enescu în inima mea’’, film realizat în 1994 de Florica Gherghescu şi care îl are în prim plan pe discipolul compozitorului, Yehudi Menuhin.
Următoarea acţiune de promovare a Bibliotecii este programată luni, 15 iunie când bibliotecarii se vor afla în vizită la Penitenciarul Slobozia pentru comemorarea a 126 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.