Slobozia viitorului

0

dwwdwwww

Cinematograf în aer liber, toalete amenajate, spaţii pentru graffitii sau locuri de schimbat scutecele bebeluşilor sunt doar câteva dintre proiectele viitorului în viziunea tinerilor slobozeni.
Prima ediţie a concursului de idei pentru schimbarea municipiului reşedinţă a ajuns la final, iar câştigătorii şi-au primit meritele într-un cadru oficial:
audio VIITORUL SLOBOZIEI
Viitorul Sloboziei se întrevede într-un spaţiu modern şi …tineresc! Provocarea administraţiei locale a prins printre tinerii care, dornici de schimbări, au venit imediat cu propuneri şi proiecte menite să aducă un plus de culoare, distracţie dar şi utilitate municipiului reşedinţă.
Primul interesat şi apoi uimit de ideile inovatoare ale tinerilor a fost primarul Alexandru Stoica. Edilul recunoaşte că ideea ad-hoc se dovedeşte utilă pentru comunitate şi împlineşte nevoia de exprimare a tinerei generaţii.
Locul întâi a revenit unui proiect pentru… fricoşii de înălţime. Georgiana este elevă în clasa a 11-a la Liceul Pedagogic, iar viziunea ei pentru tineri este transformarea sălii de forţă într-una în aer liber.
Cosmin, coleg de generaţie, de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, a intuit că va câştiga un loc pe podium cu proiectul unui cinematograf în aer liber, iar ideea a fost îmbrăţişată de autoritatea locală.
Câştigătoarea locului 3 este o tânără mămică din Slobozia, căreia i-a venit ideea proiectului mai mult dintr-o necesitate.
O altă idee, premiată cu menţiune aparţine unui împătimit al sportului care susţine şi arta grafiti care să nu fie sancţionată.
În cadrul primei ediţii a concursului “Slobozia Viitorului” a adunat 16 proiecte din care 9 au fost preluate de administraţia locală. Primele trei locuri au obţinut sume de bani cuprinse între 200 şi 600 de lei.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.