SMS-ul păgubaş

0

În ciuda campaniei de informare privind înşelăciunile prin SMS-ul câştigător, metoda încă face victime.
De data aceasta o tânără a căzut în plasă şi a plătit hoţilor 4.400 de lei. În cursul zilei de marţi, o tânără a sesizat Poliţia Oraşului Ţăndărei că a fost prejudiciată cu o sumă de bani, după ce a dat curs solicitării unei persoane necunoscute de depune o sumă de bani în schimbul unui câştig material.
Tânăra păgubită are 21 de ani şi este din Ţăndărei. Aceasta a declarat poliţiştilor că în data de 21 aprilie, a primit pe telefonul mobil un mesaj de la un număr de telefon pe care nu îl cunoştea, în care era anunţată că este câştigătoarea unui premiu în valoare de 20.000 de euro, iar pentru alte detalii trebuie să sune la un număr de telefon care îi era indicat în mesaj.
Fata a sunat la numărul de telefon respectiv şi a răspuns un bărbat care a pretins ca pentru a intra în posesia premiului, tânăra trebuie să depună suma de 4.400 lei la oficiul poştal din localitate, apoi să meargă la sediul unei societăţi bancare pentru a-şi deschide un cont în care urma să fie virată suma câştigată. Victima a urmat indicaţiile bărbatului şi a depus banii prin mandat on-line pe numele unei persoane din municipiul Bucureşti, după care s-a deplasat la sucursala unei bănci aşteptând să intre în posesia celor 20.000 €.
A fost sunată de aceeaşi persoană la diferite intervale de timp, spunându-i că a virat în cont câte 2.000 € până la suma de 20.000 €, când a menţionat că s-a blocat contul şi să-l verifice a doua zi la ora 10.00. naivitatea a făcut-o pe tânără să creadă vorbele necunoscutului din telefon şi a doua zi când a verificat contul a sesizat că era gol, moment în care a anunţat Poliţia.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.