Din cauza protocoalelor, SMURD Bucureşti a refuzat să vină la Slobozia pentru a salva viaţa unui nou născut

12
Bebeluşul de 5 zile are septicemie şi a fost adus ieri de la maternitatea din Feteşti la spitalul judeţean de urgenţe. Demersurile medicilor pediatri şi neonatologi de a transfera micuţul pacient la o clinică din capitală, s-au lovit de refuzul clinicilor de a prelua copilul bolnav.
Şeful serviciului judeţean de ambulanţă, Paros RADU, spune că transportul nou născutului cu o ambulanţă obişnuită ar fi fost imposibil iar SMURDUL nu se putea deplasa fără confirmarea unui spital de preluare a pacientului. Disperaţi, părinţii au apelat la SMURD, dar secretarul de stat Raed Arafat le-a răspuns că bebeluşul se poate trata şi la Slobozia. Radu Paros: “doamna doctor Spireanu a luat legatura si cu domnul secretar de stat Raed Arafat, i-a comunicat cazul; dumnealui a zis ca o sa se ocupe de aceasta problema.  mai tarziu stiu ca a venit tatal copilului si s-a rugat practic de noi, ” domnule, intelegeti, ca si cum ati fi parintii copilului, ajuti-ma, va rog frumos” –  am luat din nou legatura cu domnul ministru secretar de stat, i-am dat parintele la telefon si am inteles ca domnul arafat a spus ca s-a interesat despre cazul asta si despre diagnosticul copilului si ca nu este un caz atat de urgent si ca se poate trata aici in spital.”
Medicul pediatru, Nina Precup Vâlcea spune că principala unitate sanitară din judeţ nu are aparatura necesară pentru monitorizarea unor astfel de cazuri iar riscurile în tratarea micuţului pacient sunt foarte mari.
later edit:
După 12 ore de aşteptare, băieţelul de 5 zile a fost preluat de o ambulanţă specială, cu incubator pentru transportul nou născuţilor, trimisă de la spitalul Polizu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

12 comentarii

 1. Ieri, 16.08.2010, la Antena 1 Slobozia, Dnul Paros a explicat ca doctorii de la spitalul din Bucuresti nu pot fi gasiti la telefon, si un pacient daca nu are acceptul spitalului unde trebuie transportat nu poate transportat. Cum era sa duca copilul la spital si doctorii de la Grigore Alexandrescu sa nu doreasca sa il primeasca de exemplu “ca nu au loc in spital”. Dnul Paros a mai spus ca daca se transporta copilul la Bucuresti fara acceptul spitalului, era dosar penal pentru doctorul care il trimitea la Bucuresti.

 2. Tot ieri cei de la Grigore Alexandrescu au declarat ca cei de la Slobozia au fost prea prosti si nu au stiut ce vor la telefon…..
  Au cerut cu conducerea spitalului (care la acel moment nu era in spital) si nu au precizat ca e vorba de o urgenta medicala.

 3. Sa zica cei care-si bat limba-n gura pe la realitatea si antene, ce salarii merita bugetarii de la maternitatea Giulesti, ce salarii merita cei de la clinicile care au refuzat preluarea bebelusului?

 4. 1. Pentru a solicita SMURD-ul se apeleaza la 112. La acea ora erau disponibile 2 ambulante pt. copii. (declaratia dl. Raed referitor la greseala celor de la Slobozia)
  2. Ambulanta Calarasi transporta direct pacientii copii in stare grava la spitale din Bucuresti. In momentu in care ambulanta intra pe poarta spitalului la camera de garda, daca e de competenta lor SUNT OBLIGATI sa il primeasca. (ca nu de duci cu un copil bolnav la spital de boli mintale sau la spital care nu are urgente pediatrice).
  Si la americani nu poti sa transferi un pacient de la un spital la altul fara sa ai acceptul dar in momentul in care se intra cu el la camera de primiri urgente sunt obligati sa il primeasca si sa incerce stabilizarea lui inainte de a il transfra la alt spital.

 5. Pentru cine s-a uitat la stiri, in acest moment in Bucuresti doar maternitatea caritas mai este deschisa dar si ea opereaza la supra capacitate. Polizu si Municipal sunt inchise deoarece nu mai au paturi si personal disponibil.
  Prin urmare pt. mamicile care vor sa nasca la spitalele publice din bucuresti sa stea acasa.

 6. asta cu batutu in cap e chiar o chestiune delicata… flagrant este ca se conditioneaza serviciile medicale, in cauza, ajutorul de urgenta. daca tot esti asa cu toopeu, te rugam sa ne povestesti, daca ai, o experienta personala din unitatile medicale din Romania. A fost bine? simplu? civilizat? ? ? ?

 7. DIn pacate am avut experiente personale cu unitatile medicale din Romania.
  1987 – victima a unui accident. Dupa un traseu Tandarei – Slobozia am ajuns la Spitalul Budimex – 4 luni (a fost bine – mai putin simplu – destul de civilizat)
  1990 – Spitalul Slobozia – apendicita – 1 saptamana – risc de deces dupa o incompatibilitate cu anestezia ( pana la urma afost bine , simplu -nicidecum, civilizat nu e nici azi)
  2010 – Spitalul de Urgete Floreasca – colecistoctemie laparoscopica ( foarte bine, simplu, civilizat) Nu ascund faptul ca stiam ca urmeaza – am analizat situatia din fiecare spital, am discutat cu mai multi chirurgi – cand chiar am facut criza nasoala am cerut sa fiu dus la Floreasca.
  Totusi am impresia ca stirea realitatii e venita tocmai sa-l scoate basma curata pe domnul Raed. Care, nu contest, a pus pe picioare o treaba care chiar merge.De cand este secretar de stat se ocupa mai mult de imaginea personala si a ministerului nu de problemele majore ale sistemului.

 8. Cand a avut accident de masina fiica nustiu carui medic din Slobozia (parca a lui Pravat – scuze daca gresesc), nu au mai existat protocoale , nu a mai existat nimic.SMURD-ul a venit si a luat-o si a dus-o la un spital din Bucuresti.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.