Soarta clasei pregătitoare va fi decisă miercuri în şedinţa de Guvern

0

MINISTRUL INVATAMANTULUI

Prezent la Slobozia, ministrul educaţiei a fost luat la întrebări privind declaraţiile prim ministrului Victor Ponta despre funcţionarea clasei pregătitoare la şcoală sau la grădiniţă.
În cadrul Congresului Cadrelor Didactice din Învăţământul Şcolar şi Preşcolar, membri delegaţi ai judeţelor din ţară şi-au exprimat clar opţiunea pentru ca preşcolarii cu vârsta de 6 ani să urmeze clasa pregătitoare în cadrul şcolilor. Ministrul Marius Pricopie a declarat că soluţia adoptată va fi una care va încerca să mulţumească pe toată lumea.
Învăţătorii şi educatorii prezenţi la dezbaterile privind clasa zero au convenit că vârsta de 6 ani pentru şcolarizare este cu mult mai potrivită faţă de intrarea la şcoală la 7 ani. În eventualitatea în care părinţii vor decide unde copiii vor urma clasa pregătitoare, o diferenţă esenţială va fi în pregătirea acestora pentru că programa şcolară pentru clasa pregătitoare este total diferită la grădiniţă faţă de şcoală, motiv pentru care în clasa 1 învăţăceii vor avea un nivel de pregătire total diferit. Singura doleanţă pentru învăţătorii şi părinţii cu copii în clasa pregătitoare este ca ministerul să aloce fonduri pentru dotarea cu aparatură adecvată planului de învăţământ.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.