Societatea URBAN riscă să fie executată de Fisc

2

Restanţele populaţiei şi taxele datorate statului înglodează în datorii societatea locală de furnizare a apei la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ.
Într-o lună, creanţele înregistrate de Urban Slobozia au crescut cu două miliarde de lei noi, şi în majoritate acestea sunt datorii către bugetul de stat. Situaţia financiară a societăţii a fost semnalată în cadrul Consiliului Local unde s-a atras atenţia că la acest moment se pune sub semnul întrebării continuitatea serviciului.
Primarul Gabi Ionaşcu a precizat că în exerciţiul fiscal al anului precedent societatea nu avea datorii la bugetul statului, iar din programul de eficientizare a activităţilor URBAN nu s-a realizat nimic.
Edilul a cerut adunării generale a acţionarilor URBAN să analizeze şi să urgenteze programul de restructurare a societăţii.
La 30 iunie, societatea URBAN a înregistrat debite în cuantum de 141 de miliarde de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Atunci cand se vorbeste de societati mari si cu activitati complexe (cum e cazul Urban-ului), restructurarea inseamna de fapt separarea activitatilor care aduc profit de cele care produc pierderi. Insumate, iata, conduc la cresterea datoriilor. E ciudat cum doar intr-o jumatate de an societatea Urban a uitat cum sa se managerizeze! De aceea eu cred ca sunt ceva interese la mijloc, legat de disjungerea de care am amintit mai sus, astfel incat cineva sa puna mana pe activitatile rentabile, celelalte fiind lasate la… mila publica (adica sa fie acoperite din bugetul local).

  2. Ia ghiciti care va fi activitatea aia rentabila din cadrul Urbanului? Io zic ca este partea de epurare sau canalizare. Dupa cum se observa cazul prigoana cu gunoiul si iancu cu vivani.
    Zic io …

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.