Solicitari de fonduri pentru Feteşti, Urziceni şi Tăndărei

0

Deputatul din colegiul unu, Cristina Pocora, solicită peste 37 de milioane de lei de la bugetul de stat pentru finantarea unor investitii in Fetesti, majoritatea pentru reabilitarea instituţiilor de învăţământ. Cele mai substanţiale sunt pentru reabilitarea Spitalul municipal şi a gării din municipiu. Parlamentarul de Feteşti-Tăndărei  mai cere circa 7 milioane de lei pentru trei proiecte din Urziceni şi 800 de mii de lei pentru construirea unei case de cultură la Tăndărei.

Cea mai mare sumă solicitată de Cristina Pocora de la bugetul de stat este de 10 milioane de lei pentru   reabilitarea spitalului din Feteşti.

Alte 3 milioane se cer pentru reabilitarea Gării, cândva monument istoric, la ce se adaugă încă doua milioane de lei  estimate a fi necesare  pentru reamenajarea Piatetei din zona Gării Feteşti.

Pentru construcţia unei pieţe agroalimentare, de la bugetul de stat se solicită 800.000 lei iar pentru salubrizarea gropii de gunoi se aşteaptă 300 de mii de lei.

La indigo, de câte 500 de mii de lei,  este necesarul pentru pietruiri de drumuri, reabilitari de strazi, reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă si canalizare, reabilitare retele apă, branşamente şi extindere retea alimentare, toate în Municipiul Feteşti.

Sume mai mici, de  150 si 200 de mii, sunt solicitate pentru reparatii la acoperisurile de la Sc nr 6 şi Sc nr 2, şi pentru reabilitarea Scolii generale  nr 5 şi a Grupului Scolar 2.

O alocarea de un milion de lei se propune pentru Gradinita Voinicel din  Feteşti, iar  16.000.000 lei se cer pentru înfiinţarea unui Campus Scolar la  Liceul Carol I  în Municipiul Feteşti.

Deşi nu face parte din colegiul unu, deputatul Cristina Pocora a avansat spre finanţare şi trei proiecte din Urziceni.  Prin amendament la bugetul de stat, se propune alocarea  a peste 3 milioane de lei pentru Infrastructura tehnico-edilitara si de drumuri în dezvoltarea zonelor industriale din municipiul Urziceni,  in vedrea finantarii prin Programul Operational Regional 2007-2013 – Axa prioritara 2.

Tot pentru Urziceni se cer 1.800.000 lei pentru modernizarea retelelor de canalizare din oras si 1.700.000 de lei pentru devierea traficului greu din municipiu prin constructia unei variante ocolitoare a oraşului. O sumă mai mică, de 340 de mii de lei este solicitată pentru cofinantarea proiectului de investitii „Extinderea si reabilitarea sistemelor de apa si canalizare din judetul Calarasi si municipiul Urziceni din judetul Ialomita”.

Solicitări similare sunt pentru toate localităţile cu primari liberali din judeţ. În afară de Feteşti, cele mai multe şi mai consistente sunt la Mihail Kogălniceanu şi Gura Ialomiţei.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.