Solidaritate în rândul pensionarilor ialomiţeni, care îi deplâng pe militarii cărora li s-au tăiat pensiile

0
Decizia Ministerul Apărării Naţionale de recalculare a pensiilor militare în baza adeverinţelor de venit, este salutată însă de salariaţii care câştigă mai puţin decât retribuţia medie a unui pensionar.
Deşi Guvernul a anunţat că tăierile vor fi de maxim 10 %, militarii trecuţi în rezervă cu stagiu incomplet în câmpul muncii reclamă că pierd o sumă importantă de bani.
În România sunt 82.000de pensionari militari, din care 7.250 au  peste 30 de milioane de lei vechi. Indiferent de munca depusă, militarii au contribuit la sistemul public de pensii cu procente din salariu mult mai mici decât restul angajaţilor. Cu toate acestea, pensia le-a fost calculată până acum luând ca reper un procent fix din salariul pe ultimele luni.
În felul acesta s-a creat categoria pensionarilor de lux, alcătuită din fosti poliţişti, militari, angajaţii serviciilor secrete, magistraţi, diplomaţi, personal aeronautic, parlamentari, la care se mai adaugă funcţionarii Parlamentului şi inspectorii Curţii de Conturi.
În timp ce pensia medie din România oscilează în jurul valorii de 800 lei, un poliţist pensionar câştigă dublu, iar un fost magistrat – de peste 11 ori mai mult.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.