Soluţii pentru agricultură de la Adrian Năstase

7
Adrian Năstase a făcut astăzi la Slobozia suma neajunsurilor din agricultura românească, după ce fermierii din Bărăgan şi-au repetat păsurile vechi de zeci de ani, în faţa  fostului ministru de resort, Victor Surdu.
Exerciţiul de imagine s-a realizat prin intermediul Consiliul Naţional al PSD şi urmăreşte pregătirea Partidului Social Democrat de a intra la Guvernare.
După 4 ore de discuţii, Adrian Năstase a concluzionat că in ultimii 20 de ani, interesul naţional a fost negociat şi taxat la fiecare aderarea a ţării la structurile internaţionale, cu iluzia că beneficiile vor veni singure.
Fermierii din Ialomiţa şi Călăraşi s-au plâns că la acest moment se supun unor legi nefuncţionale, pământul se vinde străinilor iar în direcţiile agricole şi ministerul agriculturii au ajuns lipitorii de afise din campaniile electorale. În opinia consilierului judeţean PSD, Vasile Berbecel, lipsa de competenţă a celor din structurile de conducere este una dintre cauzele dezastrului din agricultura românească.
Staful PSD le-a promis agricultorilor din Bărăgan că în următorul mandat, politica PSD va fi politica Pâinii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

7 comentarii

  1. Tema este in opinia mea de maxima importanta,agricultura fiind domeniul ce poate printr-o politica de investitii bine gindita sa ajute substantial la relansarea economiei.Din pacate sint sperante si vorbe pentru ca nici psd cind a fost la guvernare nu a facut ce trebuia pentru relansarea agriculturii,pentru ca daca reusea sa faca o politica serioasa si puternic sustinuta financiar si legislativ astfel incit implementarea reformelor sa fie ireversibila astazi vorbeam de pe alte pozitii.acaind esti in opozitie ai tot felul dr videi,critici,bagi in fata prevederile europene si cind ai acces la butoane incepi sa vezi altfel lucrurile,sa spui ca sint si alte prioritati si in final sa faci mult prea putin pentru cei care muncesc si inca mai spera(din ce in ce mai putini)ca se va urni treaba.Cred ca este o demagogie nerusinata sa spui ca viitoarea politica a guvernarii psd va fi cea a Piinii.Acelasi lucru este valabil si pentru pnl si pdl care nu au facut ceea ce trtebuia.Nimeni nu sufla o vorbulita despre faptul ca aveam 3125000 de ha irigate din 10 mil.ha arabil iar astazi mai avem doar cca 500000ha si vorbim de inceputul fenomenului de desertificare in sudul tarii.Asa ca este usor sa dai din gura,sa faci planuri frumoase ce ii pot incinta pe agricultori in timp ce totul se duce de ripa vazind cu ochii.

  2. DOMNILOR CAND IL VAD PE NASTASE IMI ADUC CU GROAZA AMINTE CUM AU FOST PRIVATIZATE(FURATE) FOSTELE IAS-URI PE VREMEA GUVERNARII SALE, CUM S-AU DUS PE APA SAMBETEI AGROZZOOTEHNICA FACAENI, VLADENI, BORDUSANI SAU AGROMIXTA OGRADA, CUM MII DE OAMENI AU RAMAS FARA LOCURI DE MUNCA IAR NASTASE(PRIN CUMNATUL SAU BUCUR), SAVU SI BALAN AU PUS MANA PE RECOLTELE ACESTOR IAS-URI ,PE UTILAJELE LOR SI PE TOT CE AVEAU IN CONT. CUM CUMPARAU EI PE PERSOANA FIZICA SILOZURI SI CUM MATUSA TAMARA AVEA VILA IN BALTA IALOMITE CU HELIOPORT. DACA NU VENEA PDL LA GUVERNARE VILA LU VIDEANU O AVEA NASTASE LA FACAENI, DACA AIA DE LA CORNU E LA FEL DE MARE. ASA CA LASATI POPORU BAI HOTILOR IN PACE STATI DRACULUI LA PUSCARIE FACETI SPORT, VA DAM DE MANCARE DIN BANII NOSTRI NUMAI SA NE LASATI IN PACE. AUZI TUPEU ARE NASTASE SOLUTII PENTRU AGRICULTURA, SOLUTIA LUI E PENTRU CAT AR MAI FI DE FURAT.

  3. Agricultura romaneasca a fost pusa pe chituci de PSD si e bagata in pamant de PDL. E pacat si trist ca la un anumit timp istoria se repeta iar noi nu ne trezim, suntem la fel de naivi ca dupa revolutie si inca mai credem ca cei alesi de noi vor transpira pentru a ne fi mai bine noua.

  4. dar, Selena, suntem tot mai realişti se pare. Distingem grâul de neghină, dar pe cine să alegi? marea speranţă, Crin Antonescu!? e doar printre ultimele dezamagiri. Dincolo de toate, a fost doar de trei ori la şedinţele de lucru din Senat… am dat exemplul asta pt ca tu ai facut analogia PSD-PDL… şi apoi, înţeleg că-l mai cheamă şi Antonovici, arborele lui genealogic imi e cam neclar
    ai un exemplu de bună practica politică şi de succes?!

  5. ptr.NONE fac precizarea ca arborele genealogic al lui Antonescu mai putin conteaza cum nu intereseaza nici cel al lui Nastase sau Basescu in masura in care nu afecteaza interesele nationale. Cat despre ,, exemplul de buna practica politica si succes,, cred ca aceasta este marea greseala a majoritatii dintre noi, cand cautam un astfel de personaj, un tatuc gen Ceausescu, gen Iliescu, Nastase sau Basescu si exemplele pot continua si la alte nivele, cand ne debarasam de responsabilitatea implicarii noastre in viata sociala, la locul de munca, in a ne educa copii si de a tine fiecare fraiele vietii in propriile maini. Gresim cand ii lasam pe altii sa fie un exemplu, cand ar trebui ca fiecare dintre noi sa se implice ptr a se intampla ceva in jurul lui conform asteptarilor sale. Nu se va inampla nimic bun in viata mea cand am luat in campania electorala de la primar o galeata si un sul de salam dupa care 4 ani astept sa faca ceva bun si ptr. mine fara sa ma implic in niciun fel. Si mai cred cu tarie ca un exemplu de om politic nu vom avea pana cand sistemul de selectie a acestor oameni nu va fi nu va fi reformat din temelii, pentru ca sistemul face omul politic, daca sistemul nu-i permite sa fure, sa insele, sa fie corupt acesta nu va fi astfel. Priviti in jurul vostru si vedeti ca Iliescu, Nastase, Basescu, Antonescu, s.a chiar nu sunt reusite ale sistemului politic romanesc iar consecintele se vad.

  6. ne zbatem tot timpul în clişee, gen tătuc… pur şi simplu mă interesează integritatea personajului politic, iar asta ţine de educaţie, de familia care l-a crescut şi neamul din care se trage. din experienţă spun că oamenii nu se schimbă, decăt în rău. ce naşte din pisică, şoareci mănâncă. personal n-am treabă cu nicio etnie, îi respect pe toţi cei cu care relaţionez. pt că mă comport civilizat, lumea mă respectă, cu ff mici excepţii, toate din neînţelegi accidentale. pretenţiile persoanale de la oamenii politici sunt cele legate de capacităţiile profesionale, şi de rspectarea cuvăntului. m-am săturat până peste cap de oportunişti, mici şi mari. e de la sine înţeles că fiecare trebuie să-şi poarte grija, dar când eu mă zbat să-mi fie bine iar cel care ar trebui să-mi apere interesele îmi da cu flit, dă-mi voie să mă gândesc cine este personajul şi ce a făcut, în general.

  7. te pierzi in amanunte NONE@ , din ce neam se trag americanii??, unde este integritatea lui Nastase??, tara se duce la fund iar noi ne gandim la personaje si trecutul lor liric. Mai vorbim peste cinci-sase luni cand va fi foame-n tara. Sper sa n-am dreptate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.