Sorin Iordache: campion şi vicecampion naţional la tenis

0

Pentru a 4-a ediţie consecutiv, sportivul Sorin Iordache de la Tenis Con s-a întors de la Campionatul Naţional de juniori cu locul unu la dublu şi doi la individual. Pe podium a mai urcat şi Irina Niţu de la CSS Slobozia care a reuşit un loc 3 la dublu alături de Mihaela Ghioca din Bucureşti, beneficiind de retragerea perechii Craciun-Gafton în finala mică, din cauza unei accidentari.
La competiţie a mai participat şi Cristian Andreescu, dar sportivul a pierdut din primul tur în faţa lui Răzvan Codescu.
Sorin Iordache a plecat la startul acestei competiţii din postura de favorit 1, atât la simplu cât şi la dublu, unde face pereche cu prietenul şi adversarul său, Călin Manda din Piteşti.
În finala la simplu, Sorin l-a întâlnit pe băcăuoanul Alex Manole, jucător cu care s-a duelat şi în finala ediţiei de iarnă a naţionalelor la tenis de câmp.
Dupa ce s-a văzut condus rapid cu 0-3 în primul set, Sorin a recuperat în următoarele 6 ghemuri, reuşind să câştige primul set cu 6-3. Setul 2 a debutat ca şi primul, Sorin ajungând să fie condus cu 4-1moment în care a apăsat din nou pe accelerator, reuşind egalarea : 4-4. Ghemul următor s-a dovedit a fi jocul decisiv al partidei, Sorin cedând serviciul şi ajungând să fie condus cu 5-4. Deşi Sorin a avut 2 mingi de egalare,bacauoanul a rezistat, adjudecindu-şi setul 2 cu 6-4. Marcat de efortul fizic şi mental depus, ialomiţeanul nu a mai reuşit să facă un set decisiv la fel de bun, pierzând a patra finala la simplu, în set decisiv, cu 1-6.
La dublu, în schimb, Sorin alături de partenerul sau,Călin Manda, au mers şnur până în finala pe care au câştigat-o clar cu scorul de 6-2, 6-2, în faţa perechii Cozma-Manole. Singurul meci mai greu a fost în semifinală, unde au revenit în tie-brekul decisiv de la 5-8 pentru perechea Bobleaga-Bara, reuşind să câştige cu scorul general de 7-5, 4-6, 10-8.
Rezultatele obţinute reeditează întocmai ultimele 4 participări ale sportivului nostru la Campionatul Naţional de tenis de câmp, juniori 14 ani. Sorin are o singura zi de pauză, de marţi fiind prezent pe tabloul principal la un turneu internaţional de categoria 2 la 16 ani, de la Mamaia.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.