Spital nou la Urziceni

0

Ministrului sănătăţii, Attila Cseke, şi-a anunţat prezenţa la inaugurarea Spitalului nou de la Urziceni. După două decenii de la demararea lucrărilor, mâine va fi tăiată panglica unităţii spitaliceşti care va asigura asistenţa medicală pentru ialomiţenii din vestul judeţului, deşi lucrările nu au fost încă finalizate şi nimeni nu are curajul de a avansa o dată la care spitalul va intra efectiv în sistemul medical.
Proiectul din 1991 avea 250 de paturi, dar spitalul a fost reproiectat în 2006 la 150. Valoarea iniţială a investiţiei a fost de şaizeci de milione de lei, şi a crescut la peste 553 de miliarde.
Cele 150 de paturi sunt repartizate în următoarea structură: secţia de medicină internă, cu 50 de paturi, chirurgie generală-35, dintre care compartimentul ORL -5 paturi şi ortopedie alte 5. Secţia de obstetrică – ginecologie are prevăzute 35 de locuri, din care 10 pentru neonatologie, iar cea de pediatrie 25, din care 3 pentru terapie intensivă şi 5 pentru compartimentul ATI. La acestea, se mai adaugă paturile pentru mame însoţitoare.
Lucrările de investiţii la noul spital, derulate exclusiv din fonduri ale Ministerului Sănătăţii, au început în primii ani după Revoluţie, au fost sistate în 1997 din lipsă de fonduri şi reluate şase ani mai târziu. Până la finele anului trecut, edificarea noului spital din Urziceni a scos peste 417 miliarde lei din fondurile bugetului de stat.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.