Spitalul de la Feteşti a fost faultat de autorităţile judeţene

0

spital-fetesti

Autorităţile judeţene au hotărât înjumătăţirea finanţării pentru spitalul de la Feteşti, prin reducerea numărului de paturi. Decizia a fost luată în favoarea unităţii medicale de la Ţăndărei şi afectează direct funcţionarea spitalului inaugurat în urmă cu doi ani şi care deserveşte 55.000 de locuitori din estul judeţului.
În aceste condiţii, spune managerul Nicolae DUGALĂ, medicii sunt hotărâţi să plece, iar spitalul o să ajungă o secţie externă a altei unităţi spitaliceşti:
audio Nicolae DUGALA
Directorul medical, Silvius Marinescu, acuză direct conducerile Casei Judeţene de Sănătate şi Direcţiei de Sănătate Publică din Ialomiţa că au hotărât astfel pentru a obţine finanţare la Ţăndărei, cu preţul sacrificării spitalului de la Feteşti:
audio Silvius MARINESCU
Primarul Gheorghe Catrinoiu spune că din bugetul local se asigură 50% din plata utilităţilor la spital, dar reducerea finanţării periclitează funcţionarea unităţii.
audio Gheorghe CATRINOIU
Spitalul din Feteşti a fost inaugurat în 2011, iar investiţia totală a însumat 600 de miliarde de lei vechi. Iniţial, unitatea avea bugetate servicii pentru 152 de paturi, anul trecut a primit pentru 135, pentru ca acum să i se ofere finanţare doar pentru 85 de paturi.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.