Spitalul din Ţăndărei – pe lista neagră a lui Cseke

14

O decizie a Ministerului Sănătăţii  revoltă comunitatea ialomiţeană din estul judeţului.

Potrivit proiectului, din totalul de 435 de unităţi sanitare la nivelul ţării, aproape jumătate sunt propuse sa fie reorganizate sau transformate în cămine de bătrâni.
Decizia va intra în vigoare de la 1 aprilie, iar pe lista Ministerului Sănătăţii este şi Spitalul orăşenesc din Ţăndărei.
Primarul Vasile Sava, este indignat că hotărârea Ministerului nu a fost discutată şi cu autorităţile locale, cele mai în măsură să decidă nevoile comunităţii.
Mai mult decât atât, primarul din Ţăndărei susţine că în oraş există din 2005 un complex de servicii sociale pentru vărstnici, ceea ce înseamnă că transformarea spitalului în cămin de bătrâni este inutilă.
Astăzi, Vasile Sava va transmite un document ministrului sănătăţii Attila Cseke prin care îi solicită să scoată Spitalul Orăşenesc Ţăndărei de pe lista unităţilor medicale care trebuie comasate sau transformate, în caz contrar săptămâna viitoare va organiza un miting de protest împreună cu sindicaliştii din spital şi cu primarii din zona de este a judeţului.
Spitalul orăşenesc din Ţăndărei are 120 de paturi, şi deserveşte aproximativ 38 de mii de ialomiţeni din partea de est a judeţului şi parţial locuitori din Brăila.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

14 comentarii

 1. teroarea portocalie este facuta pentru a distruge tot ce a mai ramas intreg in romania.” dupa ei potopul”. salarii taiate,pensii taiate,spitale desfiintate,firme terminate de taxele si impozitele care sunt cele mai multe din toata europa cred. stiti ce va ramane dupa ce nu vor mai fi la putere: “desertul Romania”. ne meritam soarta daca nu facem ceva pentru a-i da jos de la putere.

 2. madalin voicu a spus o vorba inteleapta: psd a furat boiereste insa pdl-ul fura tiganeste, asa ca din 2 rele zau daca nu aleg varianta cea mai putin rea. sunt totalmente anti psd, anti tot ce e politica dar astia prea isi fac de cap si nimeni nu misca in fata lor.

 3. cred….ca trebuie sa, asteptam anul 2012…o sa ne fie greu pana, atunci…asa este democratic! cel putin asa cred eu….! dupa noile alegeri o sa-l desfiintam si noi pe acest domn ministru CSEKE, asa cum face domnia sa astazi…cum isi bate joc de aproximativ 40.000 ialomiteni, oameni care au nevoie de acest spital…mai imi doresc sa aiba nevoie de asistenta medicala in aceasta zona…poate cand vine de la marea neagra (litoral)…nu va doresc asa ceva…dar dr. SOCOTEANU nu va iarta…!

 4. esti prost, nu stii ca ei se trateaza la Viena ?

  noi crapam aici, noi nici algocalmine nu mai avem voie ca sunt prea ieftine
  si pesedeu moare de grija baronilor

 5. xxx, psd, pe vremea lu’ nastase, ei faceau ce vroiau cu justitia! De ce majoritatea psd nu a votat ridicarea imunitatii parlamentare, ca sa vedem ce-i cu matusa tamara, cu chinezariile, etc.? Tot ei au sprijinit-o, discret, si pe ridzi! O sa te convingi ca alianta de centru-stanga-dreapta e una de tip fascist, care nu da doi bani pe justitie, vezi cazu’ cu baronu’ de Arges! Anu’ asta se intra pe crestere economica, sunt curios ce-or sa faca oamenii lui vantu, felix informatoru’ si patriciu? Desp[re cat de mare poate fi panarama intr-o tara dominata de mogulii mass-media, aveti exemplul italiei, oameni buni!

 6. Fratilor…astia au inebunit, habar nu au nemernicii cat valoreaza acest spital si ce cadre sanitare valoroase sant in acest spital…nu va lasati oameni buni… impuscati-i daca puteti, eu nu sant in tara… cu sigurantza daca as fi… primul impuscat ar fi acel ministru al sanatatii… acel om cu minte bolnava, urmatorul ar fi basescu…
  D-le doctor Turcuman… va stiu un om puternic si cu teama doar de Dumnezeu, nu va lasati intimidat si treceti la razboi… atacati nemernicia, doamne ajuta…

 7. trebuie sa facem ceva …nu ne putem lasa “calcati in picioare”…chiar avem nevoie de acest spital!l……dragi localnici….viata noastra este in pericol……va rog sa va ganditi bine cat de important este acest spital…..acum 3 luni matusa mea din comuna valdeni…a fost intepata de o albina…daca nu ajungea la spitalul tandarei risca sa-si piarda viata……nu se poate asa ceva….dupa ce ca este o saracie lucie…locuri de munca nu sunt…..macar atat sa avem si noi un spital

 8. mike,la tandarei exista o sectie de] dezaxati mintali ca tine ,te invit la tandarei sa justifici inchiderea unitati medicale in fata oamenilor,si o sa ti iasa certificatul de deces la urgenta ,tie si tuturor celor din statul financiar al democrat liberalilor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.