Sport și sănătate

0

Unirea Slobozia – Handbal: joc bun, victorie normală
Handbalistele Unirii Slobozia ţin în continuare trena liderului seria A a primei divizii, CSU Neptun. Elevele antrenorului Liviu Paraschiv s-au impus sâmbătă, în cea de-a noua etapă a returului în faţa echipei Şcolii 181 din Bucureşti pe care au întrecut-o chiar la ea acasă cu 25-23, la pauză 12-10. Victoria din etapa a 22-a creşte astfel zestrea de puncte strânse la 37 şi păstrează echipa la cinci lungimi în spatele CSU Neptun Constanţa.
Alexandra Băieşu a fost din nou cea mai bună jucătoare a Unirii, cu douăsprezece goluri înscrise, urmată de Mihaela Stănciulescu cu şase, Mihaela Popescu şi Raluca Năstase câte două, Raluca Băcăoanu, Irina Simion şi Cristiana Ciuplea cu câte un gol.
Victoria de sâmbătă lasă gazdele la trei puncte în urma fetelor noastre şi este şi una de moral în perspectiva confruntării de pe teren propriu programtă duminică, 28 aprilie, cu ocupanta locului al nouălea, Rapid Bucureşti.

Unirea Slobozia – Fotbal: astenie de primăvară
Fotbaliştii Unirii Slobozia par afectaţi de schimbarea de anotimp şi continuă să piardă acasă punctele preţioase câştigate în deplasare. Sâmbătă, elevii antrenorului Marin Dună au făcut încă un pas greşit în faţa propriilor suporteri şi le-au permis oaspeţilor de la CS Otopeni să plece acasă cu toate cele trei puncte puse în joc. Mai mult, victoria ilfovenilor a fost obţinută fără efort în condiţiile în care galben-albaştrii au făcut simplu act de prezenţă pe teren.
La doar patru minute de la primul fluier, vârful de atac şi conducătorul de joc al Otopeniului, Clement Pălimaru, a păcălit defensiva Unirii, l-a driblat pe Oprea şi a înscris în poarta goală. După înscrierea golului, în contul oaspeţilor a mai intrat doar o ocazie semnată de Bardu, excelent servit de Pană.
Pentru Unirea au mai punctat la capitolul ocazii Stan şi Gheorghe, insuficient însă pentru a trece în clasament peste Sportul Studenţesc, echipă zdrobită de Brăila cu 7-0.
După consumarea rundei cu numărul 21, Unirea rămâne pe locul şapte cu 25 de puncte şi cu un program competiţional care o trimite în etapa viitoare la Tulcea pentru meciul contra ocupantei locului doi, Delta. Înaintea vacanţei de Paşti, ialomiţenii mai au de dat un examen extrem de dificil pe teren propriu în compania lideului FC Botoşani.

Cernea – antrenor la Manasia
Unirea Manasia a înregistrat sâmbătă al doilea succes consecutiv cu Cornel Cernea pe banca tehnică. Fost câştigător al titlului şi Supercupei cu Steaua Bucureşti în 2006 şi titular în poarta prim divizionarelor Petrolul Ploieşti, Oţelul Galaţi, Unirea Alba Iulia, Victoria Brăneşti şi Unirea Urziceni, Cernea, originar din Căzăneşti, a agăţat mănuşile în cui la finele sezonului trecut după opt meciuri jucate în poarta Farului Constanţa.
Cernea va pregăti cu titlu gratuit Unirea Manasia, contractul semnat la 1 aprilie neavând stipulat un termen limită. Practic, fostul campion îşi pregăteşte aproape de casă intrarea în lumea bună a tehnicienilor români după ce s-a înscris la Şcoala de antrenori ,,Mircea Rădulescu’’ şi a obţinut includerea în Corpul Observatorilor pentru ligile a doua şi a treia de fotbal.
Cu Cernea antrenor, Unirea Manasia a învins în deplasare Spicul Colilia cu 2-0 şi C.S. Amara cu 2-1. Echipa a acumulat 30 de puncte, ocupă locul şase în campionatul Ligii a patra şi va juca sâmbăta viitoare în deplasare la Răduleşti.

Victoria Țăndărei pe val
Victoria Ţăndărei s-a apropiat la patru puncte de liderul campionatului Ligii a patra, Voinţa Cocora, după ce sâmbătă nu le-a lăsat nici o opţine adversarilor pe care i-a învins cu un 3-0 sec în derby-ul etapei a optsprezecea.
Victoria a strâns 41 de puncte şi, cel puţin prin prisma clasamentului, pleacă drept favorită în confruntarea din etapa viitoare cu Recolta Gheorghe Doja. Podiumul clasamentului este completat de Viticola Feteşti, care a remizat în deplasare, 1-1, la Recolta Gheorghe Doja.
Performera rundei a fost Abatorul Slobozia care a învins în depalsare cu 7-2 Recolta Gheorghe Lazăr.
În celelalte meciuri s-au înregistrat următoarele rezultate: Unirea Manasia – C.S.Amara 2-1, A.S. Căzăneşti – Spicul Colilia 3-2, Unirea Griviţa – FC Răduleşti 0-0 şi Voinţa Reviga – Victoria Munteni Buzău 2-2.

Viitorului Axintele: parcurs fără greşeală
Parcursul fără greşeală al Viitorului Axintele în cursa pentru liga secundă de fotbal a continuat vineri când liderul a trecut la limită, cu 3-2, în deplasare de Metaloglobus Bucureşti.
Partida a contat pentru etapa a nouăsprezecea a seriei a doua din Liga a treia şi s-a aflat la discreţia băieţilor lui Ion Nuţă.
Viitorul a punctat în minutul 14 prin Şelaru şi şi-a consolidat avantajul pe tabelă patru minute mai târziu când căpitanul Nicolae Ionel a înscris golul doi.
Bogorodiţă a ţinut şi el să-şi vadă numele în cronica meciului şi a punctat în minutul 73. Pentru gazde, Ghenovici a reuşit o ,,dublă’’ în minutele 50 şi 82.
În aceeaşi etapă, Rapid Feteşti a cedat cu 2-0 pe teren propriu în faţa buzoienilor de la CSM Râmnicu Sărat.
În clasamentul seriei, Viitorul conduce cu 49 de puncte urmată la nouă puncte de Gloria Buzău, iar Rapid Feteşti e pe şase cu 26 de puncte, devansată chiar de către învingătoarea din meciul de vineri.
Vinerea viitoare cele două reprezentante ale fotbalului ialomiţean în eşalonul trei se vor duela cu începere de la ora 17.00 pe terenul liderului.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

 

 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.