Sprijin financiar pentru IMM-uri

0

La începutul acestei luni a fost publicat Ghidul solicitantului pentru domeniul major de intervenţie 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”.

Alocarea financiară disponibilă pentru  proiecte este de 27,28  milioane de euro, iar cererile de finanţare se pot depune începând cu 23 noiembrie.

Bugetul total pentru Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local  prin axa 4 este de 113,22  milioane de euro.

Pentru dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală s-au depus trei proiecte, unul a fost ulterior retras de către aplicant, iar două proiecte sunt în etapa precontractuală de analiză a proiectului tehnic. Asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de aproximativ 7 milioane de Euro.

În schimb, pentru reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea de noi activităţi, alocarea regională de  33,50 milioane de euro este insuficientă, motiv pentru care nu s-a depus niciun proiect.

Pentru sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor, la primul termen au fost depuse 54 de cereri de finanţare, dintre care 30 au fost respinse. Alocarea regională este de 28,47 milioane de Euro şi au fost semnate 21 de contracte de finanţare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.