Sprijin pentru proteze mamare

0
În calitate de preşedintă a Comisiei pentru egalitatea de şanse dintre femei şi bărbaţi, Cristina Pocora solicită ministrului sănătăţii ca statul să ofere sprijin financiar pentru protezarea mamară a femeilor care au suferit mastectomii.
Printr-o scrisoare deschisă, parlamentarul de Ialomiţa atrage atenţia că victimele cancerului mamar, care trec prin operaţii de extirpare a tumorilor, sunt extrem de traumatizate, iar în România proteza mamară este greu de obţinut din cauza costurilor ridicate.
Majoritatea femeilor trecute prin această experienţă au afirmat că pierderea unui sân este percepută ca un handicap, atât fizic cât mai ales psihic, deşi protezarea mamară nu se deconteză prin casele de sănătate, ca şi când ar fi o intervenţie de lux.
Pentru corectarea acestui neajuns, în dezbatere parlamentară există un proiect de Lege care prevede ca în pachetul de servicii de bază în caz de boală sau de accident să se introducă proteza de sân pentru mastectomie şi să se prevadă înlocuirea anuală gratuită, iar costul să fie suportat din bugetul casei judeţene de sănătate.
Cum România înregistrează deficienţe legate de depistarea precoce a cancerului la sân, deputatul liberal din colegiul 1 Feteşti-Ţăndărei salută decizia ministerului de a relua programul naţional de screening, pentru depistarea precoce a unor forme de cancer. La aceasta, Cristina Pocora solicită adoptarea măsurilor necesare pentru ajutorarea persoanelor afectate de cancer.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.