Statistica REGIO

0

Agentia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia are in portofoliu 173 de proiecte, depuse pana la 31 iulie pentru obtinerea de finantare nerambursabila prin programul operational regional. Din cele 173 de proiecte depuse, 50 au fost respinse, 2 au fost retrase de aplicanţi, iar pentru alte trei proiecte aplicanţii au renunţat la semnarea contractului.

Pe axa prioritară 1: Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, are un buget de 197,96 milioane de euro. La Domeniul 1.1, Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul „Centre urbane”,  au fost depuse 12 Planuri Integrate de Dezvoltare Urbană aflate în prezent în etapa de verificare a conformităţii administrative şi eligibilităţii cererilor de finanţare componente ale PIDU-urilor.

Pentru Axa prioritară 2: Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, bugetul este de 124,76 mil. euro. In cadrul domeniul major de intervenţie 2.1- Reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene, străzi-urbane inclusiv construcţia/reabilitarea oselelor de centură, până în prezent au fost depuse 39 de proiecte, din care 10 respinse şi 1 retras de aplicant. Valoarea totală solicitată prin aceste 39 de proiecte este de aproximativ 244 mil. euro.

Din cele 28 de proiecte rămase, 10 proiecte sunt în rezervă, 3 sunt în curs de evaluare, 3 proiecte se află în etape precontractuale, iar pentru 12 s-au semnat contractele de finanţare. Printre beneficiari se numara Argesul cu 3 proiecte,  Calarasiul si Dambovita cu cate  doua, Targoviste, Prahova, Teleorman, Ialomita si Amara, fiecare cu o finantare pentru reabilitare drumuri. Toate cele 10 proiecte respinse şi proiectul retras de aplicant au fost ulterior redepuse, fiind în prezent fie în diferite etape ale procesului de evaluare, selecţie şi contractare, fie semnându-se deja contractul de finanţare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.