Statul întinde o mână de ajutor angajatorilor care au nevoie de personal tânăr, din rândul elevilor sau studenţilor

2

Potrivit legiilor în vigoare, angajatorii care încadreaza elevi şi studenti pe perioada vacantelor, beneficiaza de un stimulent financiar lunar de 250 de lei. Suma reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinta, pentru fiecare persoana angajată din rândul elevilor şi studenţilor.
Perioada maxima de acordare a stimulentului este de 60 de zile lucratoare şi se face numai după ce angajatorul depune o cerere în acest sens la Agenţia Judeţeană pentru ocuparea forţei de muncă.
Plata se va face din bugetul asigurarilor pentru somaj, de la data încadrarii in munca a elevilor si studentilor.
Nu beneficiaza de stimulentul financiar angajatorii care angajează înainte de începerea vacanţei şi nici angajatorii care au beneficiat în acest an de stimulentul financiar pentru elevi şi studenţi.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Eu zic sa nu scoatem sampania de la rece, ultima data cand statul a promis ceva de genul asta lucrurile s-au intamplat cam asa: cauta buticarul roman un tanar de mare viitor printre manelistii semi-analfabeti iesiti pe portile liceului in anul in curs, alearga saptamani bune pe la toate forurile (in)competente pentru a pune la punct dosarul, il duce biruitor si asteapta banii. Care nu mai vin in buna traditzie a tzepei romanesti date de stat. Motivul: nu mai sunt bani.
    Intr-o tara normala statul ar fi fost dat in judecata si ar fi platit scump. La noi trage omul o injuratura de mama la adresa politicienilor si merge mai departe.

  2. Aceeasi gogornita am primit-o si eu in 2009 cand am avut un an angajat absolvent de liceu ; nu mi-a dat statul nicio facilitate.
    Cand m-am dus cu dosarul angajatului :”Nu sunt bani”.
    De fapt, din 1994 de cand am avut prima firma statul nu mi-a facut absolut nicio facilitate.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.