Ştefan Poienaru – sub control judiciar

0

ștefan poenaru

Omul de afaceri Ştefan Poienaru, din Feteşti, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA. Alături de fiica sa,  el este acuzat de complicitate în folosirea sau prezentarea cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.
În ordonanţele de dispunere a controlului judiciar se arată că, în ultimii 5 ani, Poienaru Ştefan, prin intermediul mai multor firme, pe care le deţine în mod direct sau prin interpuşi, a fraudat sau a încercat să fraudeze atât bugetul de stat cât şi bugetul general al Comunităţilor Europene.
Activitatea infracţională s-a concretizat prin întocmirea unor acte neconforme realităţii, referitoare la suprafeţele de teren declarate în faţa autorităţilor locale, cât şi în faţa Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în mod direct sau prin interpuşi ai acestuia, cât şi prin documente falsificate de către autorităţi ale administraţiei publice locale, determinate de inculpat să elibereze aceste acte.
În perioada 2009-2011, în contextul unui proiect privind modernizarea unei exploataţii agricole, prin intermediul fiicei sale Văleanu-Traicu Maria-Ecaterina, Ştefan Poienaru a obţinut fonduri în valoare de 3.800.000 lei, iar cercetările au scos la iveală, printre altele, că echipamentul finanţat în cadrul proiectului a fost livrat firmei beneficiare cu mai mult de un an înainte de a fi achiziţionat oficial şi că societatea respectivă a manipulat procedura de licitaţie şi a creat condiţii artificiale pentru a obţine în mod ilegal şi fraudulos finanţare de la bugetul UE şi de la bugetele naţionale pentru echipamentele deja închiriate.
Măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru 60 de zile şi poate fi înlocuită cu arestul la domiciliu sau preventiv în cazul încălcării condiţiilor prevăzute de lege.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.