Strategia Dunărea: resursă economică şi politică

0

POCORA CATRINOIU

Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Dunării reprezintă principala resursă economică, dar şi politică, din estul judeţului.
Deputatul din colegiul 1 Ialomiţa şi primarul Feteştiului au participat la conferinţa organizată săptămâna aceasta de Forumul Liberal European în care s-a prezentat oportunitatea de accesare a unor fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea comunităţilor limitrofe fluviului.
Planurile pentru Feteşti sunt de construire a unui port comercial şi turistic în municipiu şi cinci puncte de acostare în localităţile Stelnica, Borduşani, Făcăeni, Vlădeni, Giurgeni.
Autorităţile locale au depus o cerere de finanţare nerambursabilă pentru pregătirea documentaţiei şi proiectelor tehnice, cu speranţa ca în 2014-2020 proiectul să fie eligibil şi prins în programele de finanţare ale Uniunii Europene pentru regiunea danubiană.
Se urmăreşte astfel creşterea gradului de notorietate şi a potenţialului turistic al zonei, iar un port comercial poate fi un punct în plus pentru susţinerea agriculturii, prin posibilitatea de a transporta grâul sau alte recolte din Bărăgan şi dezvoltarea în zona portuară a unor spaţii de depozitare a produselor agricole ce urmează a fi transportate pe cale navigabilă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.