Suspendaţi si nu prea

4

Blocajul instituţional din Consiliul Local al municipiului Urziceni continuă şi după şedinţa ordinară de Luni. Practic, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul formulat de executivul primăriei Urziceni la sentinţa dată de Tribunalul Ialomiţa, legislativul ar fi trebuit să constate încetarea de drept a mandatelor consilierilor Stela Savelciuc şi Cosmin Stanciu şi să desemneze alţi doi social democraţi pe locurile rămase vacante.

După ce timp de luni de zile grupul democrat liberal a solicitat intrarea în legalitate a consiliului, aseară proiectele de hotărâre care vizau încetarea mandatelor celor doi excluşi din PSD şi, respectiv, numirea înlocuitorilor au căzut la vot. Ioan Marica a justificat votul prin faptul că hotărârea Curţii de Apel a ajuns în mapele consilierilor sub forma unei fotocopii a unui document descărcat de pe internet. În aceste condiţii decizia Curţii de Apel ar putea, în opinia democrat-liberalilor, să nu fie cea definitivă. Mai mult decât atat, democrat-liberalii susţin că documentele care ajung pe masa de lucru a legislativului în timpul unei şedinţe ordinare nu pot fi luate în discuţie decât la următoarea reunire a consiliului

Ioan Marica  şi-a exprimat nedumerirea că după un an se vine cu o propunere care era legală din luna martie a anului trecut şi a reiterat faptul că, deşi sunt în continuare partizanii declaraţi ai intrării în legalitate, nu vor invalida prin vot mandatele respective în absenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive.

În sprijinul pledoariei a venit şi discursul consilierului Marian Dobre care a ţinut să întărească ideea că forma în care a ajuns decizia Curţii de Apel pe masa de lucru a Consiliului Local nu-i dă caracter definitiv.

În cele din urmă, proiectele de hotărâre referitoare la subiectul zilei au picat cu şapte voturi pentru, două împotrivă şi cinci abţineri. Situaţia rămâne neclară până cel puţin la următoarea şedinţă ordinară a consiliului. Până atunci însă, primarul Constantin Sava este hotărât să facă plângere penală împotriva democrat-liberalilor pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti.

Reamintim faptulcă Stela Savelciuc şi Cosmin Stanciu au fost excluşi din PSD în primăvara anului trecut, motiv pentru care şi-au pierdut calitatea de aleşi locali. Cum cei doi au refuzat să se supună deciziei, conflictul juridic a fost reglat de Prefectura Ialomiţa la instanţa de judecată. În dizidenţa lor, cei doi consilieri social democraţi de la Urziceni au fost susţinuţi de primarul Constantin Sava şi reprezenţaţi în instanţă de avocatul Lidun Antonescu, fost candidat liberal pentru Parlament.

Locul celor doi în Consiliul Local ar fi trebuit luat de Petre Lupu şi George Dinu, dar cum cei doi au demisionat din funcţia de consilier supleant, pe locurile vacante au fost desemnaţi Sorin Ştefan şi Matei Toma.

Robert Viorel Dinca

4 comentarii

  1. Sfori, sforari, sforarii…Si mai dau de lucru si justitiei; tovarasi psd-isti, lasati judecatorii sa-si numere in liniste banii, nu-i mai ,,agresati” cu tot felul de plangeri. Urziceniul are nevoie de o echipa in slujba comunitatii, nu de lupte politice de doi bani!

  2. Da, ce sa mai zic: postul de la 13:19 nu-mi apartine…, de altfel in articol se vorbeste clar despre doi consilieri psd-isti exclusi din partid si problemele interminabile, se pare, create de situatie.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.