Sute de amenzi

0

În două zile, poliţiştii ialomiţeni au aplicat aproape 300 de amenzi contravenţionale şi au suspendat 25 de carnete de conducere.

Prevenirea evenimentelor rutiere şi conştientizarea conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun în trafic, prin nerespectarea regulilor de circulaţie, au determinat poliţiştii Serviciului Rutier să iasă în stradă.

7 infracţiuni constatate, 268 sancţiuni contravenţionale şi 25 de permise de conducere reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice reprezintă măsurile dispuse de poliţişti împotriva participanţilor la trafic care nu au respectat prevederile Codului Rutier. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate  celor care au depasit viteza de deplasare pe drumurile publice. 114 de conducători auto au fost sancţionaţi în acest sens. De asemenea alti 13 conducători auto au fost sanctionati pentru ca au fost depistati la volanul unor autoturisme deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, 4 pietoni   pentru traversare neregulamentară, 26 de biciclişti şi conducători de mopede au fost sanactionati pentru neutilizarea casilor de protectie iar  22 de participanţi la trafic pentru neutilizarea centurii de siguranţă,

In zilele de week-end, nu mai puţin de 25 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, acesta fiindu-le reţinut în vederea suspendării. Dintre aceştia, 12 au fost depistaţi conducând autovehicule aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, 10 rulând cu o viteză ce depăşea cu peste 50 km/h limita maxim admisă, 1 depăşind neregulamentar iar alţi 2 neacordând prioritate de trecere.

Totodată, în cadrul acţiunilor desfăşurate au fost constatate 7 infracţiuni, toate la regimul circulaţiei şi au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 67.550 lei.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.