Tabără de ecologie la Strachina

0

_DSC2697

Peste 30 de elevi din Valea Ciorii, Ograda, Ţăndărei, Mihail Kogălniceanu şi Gura Ialomiţei au participat la o tabăra de ecologie organizată de Societatea Română de Ornitologie şi Asociaţia Respiro în zona Lacului Strachina.
audio TABARA
Pe parcursul săptămânii, copiii au făcut observaţii în natură, au participat la jocuri prin care au valorificat informaţiile primite în teren, au pictat şi au ţinut un jurnal al evenimentelor.
Proiectul are ca obiectiv realizarea planului de management pentru aria naturală protejată situl natura 2000 lacul Starchina, spune Ovidiu Bufnilă responsabil în comunicare şi urmăreşte educarea prin cunoaştere a adulţilor de mâine.
Profesorul de biologie, Teodor Petre, apreciază că prin aceste tabere elevii au şansa să descopere frumuseţea şi bogăţia mediul natural şi să preţuiască viaţa.
Proiectul Societăţii Române de Ornitologie în zona Lacului Strachina a început în august 2013 şi se va încheia anul acesta în noiembrie. Următoarea tabără ecologică pentru copiii din comunităţile care înconjoară aria protejată se va organiza în vara acestui an.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.