Tăiată de concubin, salvată cu greu de medici

0

O adolescentă din comuna Traian se zbate între viaţă şi moarte în urma a 9 lovituri de cuţit aplicate de concubinul ei.
Fata, în vârstă de aproape 16 ani, a fost atacată cu cuţitul pentru că a refuzat să mai întreţină relaţii sexuale cu agresorul de 19 ani.
Ea a ajuns la spitalul judeţean de urgenţe în stare foarte gravă şi operată de o echipă complexă de medici, timp de 4 ore. Echipa a fost condusă de doctorul chirurg Dan Malicenco:
audio medic Dan MALICENCO
Cele 9 lovituri de cuţit au provocat 10 răni adânci. Medicul Vasile Turcuman spune că aproape toate au fost în spate, de la gât până la bazin: “pacienta a venit intr-o stare foarte grava, in soc traumatic si hemoragic, cu 10 plagi injunghiate din care 7 in cutia toracica si in cavitatea abdominala, cu leziuni de ficat, rinichi drept, diafragma si leziuni pulmonare”.
Una dintre rănile grave a fost în zona lombară. La intervenţie a fost chemat şi medicul urolog Nicolas Iordan, care a hotărât extirparea rinichiului drept, tăiat de cuţit: “am reusit sa scoatem rinichiul si sa stabilizam pacienta. Era sectionata vena renala, nu mai putea fi salvat, dar poate trai normal si cu unul singur”.
Din cauza pierderilor masive de sânge şi a rănilor foarte grave, victima agresiunii a fost la un pas de moarte, iar pentru câteva zile starea ei rămâne critică. Leziunile de la ficat pot evolua imprevizibil şi determina o altă intervenţie chirurgicală.
Agresorul, OLTEANU NICU FLORIN, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. În altercaţie a mai fost rănită şi o mătuşă a fetei, dar aceasta a refuzat îngrijirile medicale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.