Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul

0

taierea-capului-sf-ioan-b

Sărbătoare mare, astăzi, pentru creştinii ortodocşi! 
La 29 august se cinsteşte Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, ultima sărbătoare a anului bisericesc, care se va înnoi la 1 septembrie. 
Conform învăţăturii creştine, ni se cere sa postim în această zi pentru a nu ne asemăna cu Irod, care din cauza ospăţului fără măsura, a cerut ca Salomeea să-i danseze şi drept răsplată i-a oferit capul Sfântului Ioan Botezatorul, iar pe de alta parte, ca să ne asemănăm cu viaţa înfrânată a lui Ioan.
Printre cei care au mers astăzi la Biserică se numără şi Anica Pascu, în vârstă de 79 de ani, care se roagă pentru iertarea păcatelor, sănătatea copiilor şi ajutorul semenilor aflaţi în suferinţă.
Mamaia Anica poartă în memorie şi semnificaţia istorică a zilei de astăzi când, în urmă cu 70 de ani, românii au întors armele împotriva Germaniei pentru eliberare, alături de ruşi, a teritoriului ţării:
audio Anica PASCU
Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul face parte din seria celor în care a fost rânduit postul de o zi, cum mai sunt pe lângă miercuri şi vineri, Înălţarea Sfintei Cruci, la 14 septembrie, şi Ajunul Bobotezei, în 5 ianuarie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.