Tânăr cu handicap, vrea să muncească şi să înveţe

2

santier

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Traian, cu handicap locomotor, vrea să meargă la muncă şi să înveţe pentru a nu rămâne o povară familiei.
Tânărul spune că problemele de sănătate au apărut la naştere, dar a învăţat să se descurce cu ele, muncind chiar şi pe şantier pentru a aduna un ban în plus pe lângă pensia de 230 de lei pe care o primeşte de la stat:
audio Gigel 1
Cum pentru muncile mai uşoare îi lipseşte calificarea, Gigel s-a hotărât să facă liceul la fără frecvenţă, iar cea mai apropiată unitate de învăţământ cu astfel de clase s-a dovedit a fi la Brăila. Tânărul este hotărât să facă tot ce depinde de el pentru a reuşi să se reinventeze:
audio Gigel 2
După perioade lungi de muncă pe şantier ca salahor, Gigel speră să obţină o diplomă de liceu şi cineva să-l accepte ca vânzător. Acesta este visul lui şi depinde numai de optica semenilor, care în general preferă persoanele arătoase, chiar dacă de multe ori acestea se dovedesc neserioase. Cine are nevoie de un angajat loial şi este dispus să întindă o mână de ajutor unui tânăr încercat de viaţă, este rugat să ne contacteze în redacţie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Buna ziua,
    Am mai scris o data dar nu am primit raspuns…Ma intrebam daca as putea contacta aceasta persoana la telefon sau email?

    Multumesc in advans.

    Mariana.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.