Targ mare de Ziua Crucii la Grivita

0

In ciuda frigului, localnicii au iesit la cumparaturi, sa se dea in comedii si sa serveasca mici si bere.
Toata dupa amiaza, forfota din centrul comunei, cu masinile parcate de-o parte si de alta a soselei, a ingreunat si chiar blocat circulatia:

audio targ grivita 
Furnicarul de oameni si masini tine de traditia mai noua a targului de Ziua Crucii, organizat de mai bine de o suta de ani la Grivita. Printre putinii negustori adevarati, l-am intalnit pe Mos’ Sachelaru… Aceasta este porecla batranului de 88 de ani, mai la indemana decat numele la ca care a ezitat inainte sa ni-l spuna. El vine din Daresti, cu nostalgia tineretii si vremurilor apuse.
Prin fata tarabelor aliniate pe strada a 5-a, de-o parte si de-a alta a ulitei, s-au perindat ieri sute de oameni din toate comunele invecinate. De cumparat, au cumparat insa doar strictul necesar.
Mesterii particulari, putini la numar, si-au asteptat rabdatori musterii. Dumitru Poiana din Vrancea a venit la targ cu cosuri de nuiele pe care le da cu 100 de mii de lei vechi, si spune se va intoarcea acasa numai dupa ce va vinde toata marfa.
Dupa sarbatoarea de Ziua Crucii, taranii din Baragan incep muncile de toamna. Ei se ingrijesc sa adune recoltele de pe camp si sa aiba suficiente furaje pentru animale la iarna.

Clementina Tudor

 

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.