Taxa de mediu va fi proba competenţei Guvernului Ponta

1

Toate încercările legislative privind taxarea suplimentară a autoturismelor la înscrierea sau vânzarea acestora s-au dovedit discreţionare, iar deţinătorii care au contestat în instanţă birul perceput de statul român au avut câştig de cauză.
Directorul adjunct al Direcţiei de Finanţe, Gheorghe Dorobăţ, precizează că la acest moment se încearcă găsirea unei forme echitabile de aplicare a taxei de mediu.
În ciuda evidenţelor privind valoarea exagerată a taxelor auto aplicate în România în ultimii 9 ani, proiectul de lege privind o nouă reglementare conduce la alte anomalii. Pentru maşinile mai puţin poluante valoarea de calcul a taxei este mai mare, pe principul că perioada de utilizare a acestora va fi mai mare.
Cea mai simplă soluţie privind taxa de mediu ar putea fi includerea acesteia în preţul carburanţilor. În acest mod cei care consumă mai mult, deci poluează mai mult, vor plăti proporţional, la fel ca şi cei care circulă ocazional.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Ai un Logan cu motor de 1.6 litri, Euro 3, din 2006? Bravo, te-ai numărat printre cei care au susţinut industria auto din România, meriţi un premiu. Uite, ţi-l dă statul condus de usl: dacă vrei să vinzi maşina, cumpărătorul va trebui să plătească 2.300 de euro timbru de mediu (se poate şi mai mult la MCV!). Felicitări, stai jos! (un Extraveral, ceva?). Dacă vrei în schimb să cumperi un Golf IV mai vechi cu încă şase ani şi Euro 2, vei plăti doar 741 de euro. Probabil poluează mai puţin. Căci aşa-i în tenis, cand serveste plagiatorul.

    Ai câştigat cumva procesul cu statul român şi ţi-ai recuperat taxa auto luată abuziv? Felicitări, cumpărătorul maşinii tale va trebui să plătească noul timbru de mediu, ceea ce va răsfrânge tot în buzunarul tău, căci va trebui să scazi la preţ. Atunci vei simţi şi tu, alături de sutele de mii de români care au dat statul în judecată, că a meritat să stai cu lunile prin tribunale, investind timp, bani şi nervi în procesele cu un stat autist. Statul are grijă de tine, doar de-aia şi-a dublat parlamentarii, prostul care ai votat usl!.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.