Taxa de supravieţuire la spital

4

La spitalul judeţean de urgenţe din Slobozia au fost instaurate taxe de subzistenţă. Pentru orice consultaţie la cabinetele medicilor specialişti, pacienţii plătesc câte 3 lei în cazul în care au trimitere de la medicul de familie şi programare la specialist.
În cazul în care persoanele asigurate solicită un consult peste numărul de ordine sunt obligate să achite contravaloarea consultaţiei, care variază de la 20 la 45 de lei.
Măsura a fost luată în consiliul de administraţie al spitalului judeţean şi este susţinută de managerul unităţii ca urmare a finanţării din ce în ce mai scăzută pe care o primeşte de la Casa Judeţeană de Sănătate.
Taxele de consultaţii la medicii specialişti se plătesc la casieria spitalului sau la avizierul din policlinică.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

4 comentarii

  1. La morga nu au introdus tarife? Nu au introdus nici la toalete taxa? Mare pacat. Domnul Olaru trebuie sa stranga cumva bani sa ii dea la o Cioperca o mica atentie, drept multumire ca ia renovat spitalul? Dosarul ala cu chioscul ala de patiserie cum a ramas? O sa bage taxe si cand intri pe poarta de la Ambulanta, taxa ca te duce cu targa/caruciorul, taxa de lift?
    Zic io ….

  2. Incet-incet vom realiza ca totul devine lozinca. Se spune ca invatamantul este gratuit, dar parintii stiu pe propriile buzunare cat ii costa scolarizarea copiilor lor. Acum si dreptul la asistenta medicala (gratuit, prin Constitutie) iata, trebuie platit. Se fac incercari de plata a transportului (taxe de pod, de autostrada, de traversari, etc.), a accesului in locuri publice subventionate 100% de stat (muzee, parcuri), platesti un bilet de odihna intr-o statiune si acolo descoperi ca mai trebuie achitate taxe de statiune, pentru locul de parcare, soliciti un act de la vreo adiministratie, ghiseu, si fara sa te intrebe cineva ceva, descoperi pe chitanta ca platesti si taxa de urgenta, fara sa soliciti asa ceva.
    Taxe, taxe, taxe… Oamenii astia, alesi de noi in fond, intrec in imaginatie orice inventator. Am impresia ca doar asta fac zi de zi, sa descopere o noua formula de a mai stoarce bani de la populatia pe care o reprezinta si pe care ar trebui s-o slujeasca astfel incat sa le fie mai bine…

  3. asta este din cauza guvernului care da sume duble pentru spitalele din zonele controlate de PDL, iar la Slobozia mult mai putini bani, ca prostii nu merita sa traiasca

  4. Consiliul psd-ist al Spitalului judetean de urgenta Slobozia a luat masura, pacat ca nu ni se spune ce fac cu banii…or fi avand si dansii niste obligatii la anumite firme, ca de, se apropie campania electorala si psd-ul spera iar sa prosteasca ialomitenii.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.