Taxarea inversă a cerealelor afectează veniturile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Ialomiţa

3

Reprezentanţii instituţiei au declarat că măsura împovărează judeţul pentru că producătorii vând grâul, floarea soarelui şi rapiţa fără TVA iar ulterior solicită rambursarea taxei pe valoarea adăugată pentru motorină şi alte cheltuieli deductibile.
audio TAXE
Câştigate sunt în această situaţie judeţele care au procesatori mari de grâu şi plante tehnice. Directorul executiv Dănuţ Ioan Drobotă apreciază că evaziunea fiscală s-a transferat la morile de făină şi la fabricile de pâine.
În august, fermierii din Ialomiţa au primit rambursări de TVA în valoare totală de 7 milioane de lei iar pentru septembrie, Direcţia Generală a Finanţelor Publice are de plată 10 milioane de lei.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. “Romanul s-a nascut poet”.
    Eu ma minunez continuu cum guvernantii cauta fel de fel de mijloace de a aduce cati mai multi bani la buget si cum romanul gaseste solutii de a-i fenta! Aici se vede ca in fruntea tarii (poate si a judetelor) sunt oameni rupti de realitate. Totdeauna o masura impovaratoare a generat o reactie de adversitate. E legic. Asta nu inteleg eu, de ce ei nu-si dau seama?

    • pentru ca sunt bugetari (sau bugetofagi) din tata in fiu si habar n-au cum e sa muncesti cu adevarat pentru bani – deci nu stiu nici ca omul fuge de taxe ca dracu’ de tamaie si ca intotdeauna va fi cu un pas inaintea lor.

  2. Discutie intre contabila si administrator de societate…

    Contabila: Luna asta aveti de plata la stat 10.000 lei
    Administrator: Sa-mi bag pxxa in Vuitoanele lu’ Udrea!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.