Taxe mai mici pentru actele stranierilor

0

cristina-pocora

Deputatul liberal de Ialomiţa solicită reducerea taxelor pentru înregistrarea în ţară a actelor românilor care muncesc şi trăiesc în străinătate.
Cristina Pocora propune scăderea de la 90 la 10 euro a taxei pentru înscrierea în registrele de stare civilă româneşti a certificatelor de naştere şi de căsătorie eliberate de autorităţile străine, reducerea de la 40 la 15 euro pentru eliberarea unui titlu de călătorie, plata a 26 euro în loc de 40 pentru eliberarea unui paşaport electronic sau temporar, scăderea cu 10 euro/pagină pentru efectuarea unei traduceri, diminuarea cu 40 de euro a taxei pentru încheierea căsătoriei la misiunile diplomatice şi oficiile consulare între cetăţeni români, şi scăderea taxei cu 30 de euro la înregistrarea cererii de eliberare a unui duplicat după certificatele de stare civilă româneşti.
Modificările sunt prevăzute într-o propunere legislativă care a fost depusă la Senat şi reprezintă rezultatul unei analize privind posibilităţile materiale reduse ale stranierilor români.
Din statistica Ministerului Afacerilor Externe rezultă că aproximativ 60.000 de cetăţeni români solicită înscrierea unui certificat de naştere străin în registrele de stare civilă româneşti, ceea ce arată că români care trăiesc în afară preferă să nu declare minorii în actele autorităţilor române. Numărul anual al nou-născuţilor în cadrul comunităţilor româneşti din străinătate este mult mai mare, ţinând cont că numărul stranierilor români este de aproximativ 3 milioane iar media de vârstă a acestora de 30-32 de ani.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.