Taximetriştii piraţi sunt vânaţi de autorităţi şi reclamaţi de colegii care lucrează cu acte în regulă

0
Transportatorii în comun s-au întâlnit luni cu reprezentanţii prefecturii, ai poliţiei rutiere, si ai Autorităţii rutiere române pentru a stabili un plan de acţiune contra celor care practică taximetrie fără autorizaţie.
Unul dintre operatorii de transport din judeţ, Nicu Pericli, spune că pe raza judeţului a devenit o practică transportul de persoane, fără autorizaţie, şi taximetria în afara localităţii pentru care are licenţă de transport.
Poliţia rutieră, singura competentă să stopeze fenomenul pirateriei din trafic, spune că şoferii de taxi sunt amendaţi în nenumărate rânduri, însă la instanţa de judecată reclamă ambiguitatea legii.
La finalul întâlnirii, subprefectul judeţului, Gigi Petre, a concluzionat că instituţiile statului cu abilităţi în domeniu de transport persoane, de la autoritatea locală care eliberează autorizaţia de funcţionare, Garda Financiară care constată evaziunea fiscala, ARR-ul care poate suspenda atestatul profesional şi poliţia rutieră,  înregistrează deficienţe majore la capitolul de comunicare. Pentru stoparea fenomenului de piraterie, s-a mai stabilit ca acţiunile de control în trafic să se desfăşoare în mod inopinat.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.