Termen limită la fisc

0

15 martie este ultima zi până la care asocierile fără personalitate juridică trebuie să înregistreze, la administraţia fiscală de domiciliu, formularul 204 „Declaraţie anuală de venit”.

Au obligaţia depunerii declaraţiei cei care, în anul 2009, au avut statut de microîntreprindere şi realizează venituri din activităţi independente-comerciale şi profesii libere, inclusiv din activităţi adiacente sau agricole.

Pentru asocierile care realizează mai multe categorii de venit, se depune câte o declaraţie pentru fiecare în parte.

Fiecare membru al asociaţiei are obligaţia de a depune anual, pâna la 15 mai,  „Declaraţia privind veniturile realizate” formular 200, pentru venitul net realizat în anul 2009, repartizat proporţional cu cota de participare a fiecărui membru în asociaţie.

Declaraţia se completează în două exemplare, iar Formularul 204 se pune gratuit la dispoziţia contribuabilului, prin procurarea direct de la unitatea fiscală sau prin accesarea site-lui ANAF.

Contribuabilii trebuie să ştie că nedepunerea formularului constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută pentru persoanele fizice, de la 10 la 100 lei.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.