Termenul de scanare al carnetelor de muncă a fost prelungit

8
Deşi legile în vigoare prevedeau ca termen limită de preluare a datelor din cărţile de muncă şi introducerea lor în format electronic, data de 30 septembrie, perioada a fost prelungită până la 30 noiembrie.
Directorul Casei Olivia Postole, spune că, atât angajatorii care deţin carnetele de muncă ale salariaţilor, cât şi persoanele fizice care nu se prezintă cu ele la scanat, riscă amenzi de până la 5 mii de lei.
Olivia Postole precizează că deţinătorii de carnete de muncă nu au nici o scuză pentru neprezentare la scanat, pentru că acestea trebuie să poarte o ştampilă pe care scrie SCANAT.
Preluarea datelor din carnetele de muncă şi scanarea lor este prevăzută în legea pensiilor, transpunerea lor în format electronic fiind necesară deoarece noua lege a pensiilor prevede că stagiul de cotizare se preia automat din baza de date existentă la Casa de Pensii.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

8 comentarii

 1. Buna ziua.va rog frumos sa ma faceti sa inteleg ce este cu cartea de munca la scanat . Sunt somera din luna septembrie 2010 dar nici contabila de unde am iesit la somaj nici cei de la somaj nu m-au anuntat de asa ceva .Am aflat astazi pe seara de la o cunostinta de scanarea obligatorie a cartilor de munca .Risc sa iau amenda? daca dau cartea la scanat eu cu ce ma duc la somaj ca sa-mi iau viza lunara ?

  multumesc
  daca se poate un raspuns pe adresa de mail

 2. tara lu peste, amenzi, amenzi, amenzi.
  exista calculatoare de zeci de ani, ce au pazit pana acum? si bag mana in foc ca maretul lor soft exista de alte zeci de ani.
  da trebuie sa mai suga niste bani de undeva. e vina contribuabilului ca nu se plimba pe la toate ghiseele existente, sa afle ce si cum, nu vina lor ca nu se organizeaza odata.

  asta-i smecheria in tara asta, sa dai vina pe ceilalti.

 3. Scanarea trebuia facuta de vreo 2-3 ani (sper sa nu ma insel), iar pentru carnetele existente la ITM nu exista nici o scuza a acestei institutii ca nu au fost scanate in termen. Sunt curios daca va fi amendat si ITM-ul!

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.