Termenul limită pentru aprobarea restructurărilor de la nivelul administraţiilor publice locale întrerupe concediul consilierilor municipali

5
Consiliul Local Slobozia este convocat  în această după amiază pentru discutarea şi adoptarea a 17 proiecte de hotărâre ale ordinii de zi, plus două subiecte la capitolul diverse, privind activitatea poliţiei comunitare şi situaţia economică a societăţii Urban.
Pe lângă schimburile şi vănzările de terenuri şi locuinţe, pe ordinea de zi a întâlnirii reapare proiectul de hotărâre privind externalizarea şi transformarea Biroului Pază, Activităţi Autofinanţate din cadrul Serviciului Public Poliţia Comunitară, în Societate Comercială cu Răspundere Limitată, ale cărei părţi sociale sunt deţinute în totalitate de Municipiul Slobozia.
Propunerea a mai fost dezbătută şi în şedinţa anterioară a Consiliului Local Slobozia, şi este dezaprobată de consilierii locali ai PDL pe motiv că în felul acesta se menţine cheltuiala din banii publici. În replică, reprezentanţii PSD din Consiliul Local susţin că biroul de pază îşi susţine activitatea din contravaloare serviciilor prestate la instituţiile publice. Acelaşi transfer l-a făcut luna trecută Primăria Sibiu, pentru a păstra locurile de muncă ale gardienilor ce urmau a intra în şomaj.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Da’ cine poate obliga institutiile publice de pe raza mun’cipiului Slobozia sa incheie ctr de paza si protectie neaparat cu srl-ul psd-ului (pardon, am vrut sa zic cu srl-ul avand actionar unic Consiliul local Slobozia)? Se va face cumva trafic de influenta si alte actiuni incriminate de Codul Penal si dezavuate de Constitutia RO? A, la Slobozia e democratie originala, dupa chipul si asemanarea presedintelui de onoare al psd! Unde ne-a adus aceasta democratie dupa 20 de ani, se vede!

    • mike, la slobozia institutiile publice au deja contract cu politia comunitara, practic (presupun ca) doar se vor transfera aceste contracte de la politia comunitara la “politia comunitara srl”. chiar nu inteleg de unde atata inversunare (la tine cat si la altii): institutiile alea oricum trebuie pazite de cineva – tu ce vrei de fapt?

  2. Evident ca exista contracte, asadar si un termen de derulare al acestora, apoi se prelungeste, sau nu. Daca mai multi directori de deconcentrate descopera cand expira actualul contract (prin analiza de oferte, IN PLIC SIGILAT) ca o alta firma, cu actionariat privat-privat, are o oferta mai buna (preturi, servicii, etc.) ce se va intampla? Progresul inseamna concurenta si nu cred ,,ingineria” asta inseamna parteneriat public-privat ci SIFONARE a banului statului.

  3. Dacă biroul de pază se autofinanţează de ce mai este nevoie de transformarea în societate comercială? Să se facă publice sursele de venit ale biroului. Dar nu cred că se doreşte asta pentru că banii intrau în bugetul întregii Poliţii comunitare. Care Poliţie comunitară avea deja alocat un buget.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.