They Did It şi în vestul judeţului

0
Concentrare de forţe în campania naţională de ecologizare, şi în vestul Ialomiţei. Peste cinci sute de participanţi din Urziceni, Alexeni, Manasia, Coşereni, Dridu şi Armăşeşti, s-au înarmat cu mănuşi şi saci menajeri, şi au plecat la periat natura de gunoie.
Cu toţii au uitat de ziua liberă şi au ieşit în afara localităţilor din vestul judeţului pentru a strânge gunoaiele strânse, de-a lungul anilor, în zonă.
La operaţiunea de curăţenie de la Urziceni au participat tinerii de la Colegiul Naţional ,,Grigore Moisil’’ şi Grupul Şcolar ,,Sfânta Ecaterina’’ care au avut de igienizat malul râului Ialomiţa, la limitele cu Coşereni respectiv Manasia. Prezenţi în teren au fost şi elevii de la Liceul Agricol ai cărui voluntari au acţionat în zona de nord a Urziceniului. Liceenilor li s-au alăturat copii de la şcolile generale 1 şi 2 pentru care au fost repartizate liziera respectiv zona stadionului. O prezenţă demnă de menţionat este cea a prichindeilor de la grădiniţa ,,Raza de Soare’’ care, prea mici pentru o misiune atât de grea, au dat o mână de ajutor prin intermediul părinţilor. Numărul participanţilor a fost completat cu elevii de la şcoala generală din Dridu şi cu cei de la Grupul Şcolar Agricol “Iordache Zossima’’ din Armăşeşti. Şi apropo de prezenţe demne de a fi menţionate nu trebuie trecută cu vederea prezenţa în zona Adâncata – Patru  Fraţi a unui grup de douăzeci de studenţi la Facultatea de Drept din Bucureşti, care au identificat prin GPS o zonă care necesita intervenţia voluntarilor.
Numai din imediata vecinătate a Urziceniului au fost colectaţi peste 350 de saci de resturi, coordonatoarea grupului de acţiune din vestul judeţului, învăţătoarea Aurelia Gheorghe, apreciind la finalul unei zile extrem de încărcate  că dincolo de faptul că s-a reuşit într-o bună măsură atingerea scopului principal al campaniei, cel mai mare câştig a fost acela că tinerii au conştientizat în sfârşit importanţa păstrării în bune condiţii a mediului înconjurător.
Responsabilii implicaţi în campania ,,Let’s Do It, Romania’’ intenţionează ca, dacă situaţia o va impune, să repete scenariul pus în practică sâmbătă şi fără să fie nevoie de o altă campanie naţională. Marea lor speranţă este însă aceea că nu va mai fi nevoie să se mobilizeze la acţiuni similare.
Robert Dincă, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.