Tot mai mulţi agenţi economici sunt penalizaţi de Direcţia Financiară pentru că nu respectă legislaţia fiscală

0

În prima lună a anului, fiscul a verificat 160 de agenţi economici şi a stabilit venituri suplimentare la bugetul general consolidat de 4.600 de lei. Controlul a vizat legalitatea şi conformitatea declaraţiilor fiscale, corectitudinea şi exactitatea îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili.

Cele mai importante diferenţe stabilite în luna ianuarie au fost la T.V.A., în sumă de 1.500 lei, urmată de impozitul pe profit, cu 1.100 lei, impozitul pe venituri din salarii, în valoare de 150 mii lei, iar cele mai mici diferenţe s-au înregistrat la fondul de şomaj, cu 15 mii lei.

Domeniile de activitate vizate de organele de control au fost: activităţile în ferme mixte, cultura vegetală, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, lucrările de vopsitorie, zugrăvelile şi au fost aplicate 67 de amenzi.

Tot în cursul lunii ianuarie, pentru două societăţi din Slobozia au fost depuse la Parchet două sesizări: una pentru stopaj la sursă şi una pentru că a refuzat, cu scopul de a împiedica verificările fiscale, prezentarea documentelor legale şi bunurilor din patrimoniu, după ce a fost somată de trei ori.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.