Toţi la grădiniţă, toţi la clasa întâi!

0
Şcolari, părinţi, cadre didactice şi reprezentanţi ai autorităţii locale, s-au întâlnit astăzi la Şcoala Bora pentru a porni la drum în anul şcolar 2010 -2011.
Copiii au urmat cursurile grădiniţei de vară pentru a se acomoda la clasă iar părinţii îşi iau angajamentul că îi vor lăsa la şcoală.
Făgăduiala este legiferată prin inspectoratul şcolar într-un proiect de  incluziune socială a copiilor care provin din familii dezavantajate.
La întâlnirea de la Şcoala Bora, în două clase alăturate, copiii, dar mai ales părinţii au aşteptat cuminţi în bănci, preocupaţi de rostul lor în lumea asta mare, şi viitorul urmaşilor lor …
Marcel Curte este tatăl a trei copii, doi băieţi şi o fată. Mezinul intră anul acesta clasa întâi, iar provocarea de a învăţa carte este mai mare ca niciodată. În celălalt capăt al clasei, în bănci alăturate, stau două mămici. Pentru Ionela Golgovici, pare mai uşor. Băiatului ei îi place să meargă la şcoală…
Aurelia Stoica este îngrijorată însă pentru fetele ei care merg la Liceul de Artă şi care au rezultate proaste la învăţătură. Speranţele sunt îndreptate către mezinul hotărât să ajungă departe.
În calitate de adult, la nici 14 ani, a girat pentru prezenţa surioarei mai mici la şcoală, Drăguţa Ibriş. Fata nu ştie carte pentru că la vârsta şcolară nimeni nu a îndrumat-o la cursuri.
Din clasa alăturată, se aud viitorii şcolari care repetă cântecelele copilăriei…
Inspectorul şcolar pentru minorităţi, SANDU Ion, spune că programul ministerului educaţiei se derulează în 10 şcoli din Ialomiţa, unde sunt deschise grădiniţe de vară.
Similar ca la Şcoala Bora, preşcolarii sunt pregătiţi de şcoală prin grădiniţe de vară la Scoliile din Sineşti, Condeeşti, numărul 3 din Urziceni, Manasia, la Grupul Şcolar Căzăneşti, Traian, numărul 2 Ţăndărei, şi grădiniţa din Borduşani.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.