Tradiţie culinară ialomiţeană

0

Gospodinele din Ialomiţa şi maeştrii bucătari ai judeţului sunt invitaţi să se înscrie la prima ediţia a festivalului concurs de tradiţie culinară ialomiţeană.
Evenimentul va avea loc la jumătatea lunii octombrie la baza arheologică de lângă Giurgeni.
Pentru promovarea cultural-istorică a unuia dintre cele mai importante obiective turistice ale judeţului, festivalul- concurs de gastronomie este intitulat “La casa Tudorii”, după numele mamei lui Mihai Viteazul care a locuit la Oraşul de Floci.
Directorul Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ilie Cioacă, precizează că reţetele câştigătoare vor fi editate într-o carte de bucate cu mâncăruri specifice zonei Bărăganului.
Concursul are 4 secţiunii pentru mâncăruri calde, gustări reci, produse de patiserie şi cofetărie, preparate conservate şi semiconservate.
Înscrierea la festival se poate face până cel târziu la 6 octombrie, în baza unei fişe de înscriere, transmisă prin e-mail sau fax la Consiliul Judeţean. Doritorii pot participa individual sau pe echipe, cu unul sau mai multe preparate în baza reţetelor proprii. Jurizarea celor mai bune mâncăruri se va face de către o comisie formată din 7 persoane, reprezentanţi ai Consiliului Judeţan şi specialişti în domeniu. Organizatorii nu decontează participanţilor cheltuielile cu prepararea mâncărurilor sau transportul la festival, dar acordă câte trei premii pentru cele mai bune preparate din secţiunile de concurs. Fondul de premiere se ridică la 5.400 de lei.
Clementina Tudor,www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.