Traficant de… morcovi

5
Peste 3.700 de kilograme de morcovi de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii rutierişti.
În ziua de 4 octombrie, în cadrul unei acţiuni desfăşurate de către poliţiştii Biroului Rutier Feteşti, a fost depistată în trafic o autoutilitară, condusă de un bărbat de 33 de ani din Borăneşti, care transporta 3.710 kilograme de morcovi.
Chemaţi la faţa locului, reprezentanţi ai Biroului de Investigare a Fraudelor au efectuat verificări în evidenţele societăţii comerciale de la care bărbatul a achiziţionat marfa, stabilind că acesta a cumpărat morcovii în calitate de persoană fizică, însă cu intenţia de a comercializa întreaga cantitate într-o piaţă din Bucureşti.
Mai mult decât atât, barbatul a solicitat şi primit factură de la vânzătoarea societăţii, numai pentru cantitatea de 1.800 kilograme. În evidenţele contabile ale firmei a fost înregistrată doar suma de 1.116 lei, corespunzătoare facturii respective, ulterior, după începerea verificărilor fiind întocmită factură şi pentru restul cantităţii.
Întrucât bărbatul nu a putut face dovada mărfii prin documente justificative, poliţiştii au procedat la confiscarea întregii cantităţi de legume şi la sancţionarea contravenţională a deţinătorului, cu amendă în valoare de 1.500 lei, pentru activităţi comerciale ilicite.
În acelaşi timp, a fost amendat şi angajatul societăţii vânzătoare, cu 1.500 de lei, pentru aceeaşi faptă ca şi cumpărătorul, iar poliţiştii au dispus şi măsura confiscării sumei de 1.240 lei, reprezentând banii încasaţi de către vânzător, fără întocmirea de documente justificative.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

5 comentarii

  1. Oameni buni, va dati seama ce de bani facea omul ala la combinatia asta cu morcovii. Stiti cat costa morcovii in ziua de azi. O avere. Sau poate era ordin de sus, sa nu cumva sa ajunga acesti morcovi la mai marii puterii sa le intre morcovii…….. Oare dupa faza cu morcovii, domnul urma sa aibe si un transport de iepuri ???

    • esti pe o pista falsa… nu te-ai prins ca morcovii sunt portocalii? cred ca asta este , de fapt, acea suspendare a presedintelui portocaliu pe care si-o doresc cei din opozitie. as putea spune ca este chiar o lovitura de stat!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.