Tragediile nu aşteaptă sânge

2

transfuzii

Conducerea Centrului Judeţean de Transfuzii atrage atenţia locuitorilor judeţului că lipsa sângelui este în continuare acută, iar frecvenţa accidentelor grave se menţine ridicată.
După mobilizarea cetăţenilor în urma tragediei din Muntenegru, autorităţile revin şi atrag atenţia populaţiei că pentru orice situaţie critică, cu victime multiple, se impune existenţa unei rezerve de sânge pentru a putea salva vieţile semenilor.
Directorul Centrului Judeţean de Transfuzii, Cristiana Stoian, se adresează donatorilor cu precizarea că procesul de colectare pentru ajutorarea şi salvarea victimelor accidentului de lângă Podgotica va continua şi în săptămânile următoare.
Stocurile de sânge sunt vitale în situaţiile de urgenţă, mai ales că sângele recoltat se testează pe o durată de aproape 6 ore şi se poate păstra la rece până la 35 de zile.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următorȘi-au luat lumea în cap

2 comentarii

  1. Dna Stoian poate sa incerce sa transmite adrese catre institutii si unitati si poate vor mai sosi ceva donatori. Problema e cu ziua libera care se da, dar anumite institutii sau unitati poate nu pot sa dea libere pe motivul donarii de sange. Nu am vazut in niciun contract colectiv liber pentru donare de sange.
    Personal am propus sa dea o adresa si catre locul meu de munca.
    Zic io ………….

  2. Oare medicii din sectiile in care erau internati bolnvii pentru care se cumpara sangele dorm linistiti?
    Ce cautau apartinatorii bolnavului la centrul de transfuzii? Cine i-a trimis acolo? Cum se distribuie de fapt sangele? Cum se justifica, in acte, distributia pungilor cu sange?
    Astea sunt intrebarile la care trebuie sa caute raspuns anchetatorii!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.